Su jaunaisiais žalgiriečiais dukart laimėjęs NKL bronzos medalius, Europos jaunučių ir jaunių vicečempionas bei pasaulio jaunimo (iki 19 metų) bronzos medalio savininkas, naujajame sezone gins Ispanijos krepšinio antroje lygoje rungtyniaujančios Huesca miesto komandos garbę.

„Ispanams „Žalgiris“ mane paskolino vienam sezonui. Kauno meistrų komandai, kuriai pavasarį jau atstovavau VTB rungtynėse, dar nesu subrendęs. Iš kitų Lietuvos klubų siūlymų nesulaukiau, o Huescos klubas ieškojo žaidėjo, kuris rungtyniautų lengvojo krašto pozicijoje. Kadangi ispanai pasiūlė geras sąlygas, aš ilgai nedvejodamas sutikau, - svetainei www.kaunozurnalistai.lt sakė jaunasis legionierius. - Smagu, kad žaisiu Ispanijoje, tačiau kartu ir liūdna, jog turiu palikti Lietuvą, kur mokiausi krepšinio. Už tai esu dėkingas Sabonio krepšinio centrui, savo pirmajam treneriui Arūnui Visockui ir visiems, visiems, kurie mane ugdė“.

Jaunajam žalgiriečiui M. Grigoniui naują komandą Ispanijoje surado žaidėjo agentas vilnietis Saulius Švedkauskas. Tokiam Mariaus pasirinkimui pritarė ir „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Gal šis talentingas žaidėjas paseks savo vyresniojo draugo Vytenio Čižausko pavyzdžiu, kuris, grįžęs į Lietuvą po „Žalgirio“ komandos „komandiruotės“ Ispanijoje, buvo pakviestas kandidatu į šalies nacionalinę vyrų krepšinio rinktinę ir pasirašė sutartį su LKL čempionais?