Jurbarko g. 49-uoju numeriu pažymėtame name yra šeši butai, iš kurių vienas privatus, o penki priklauso savivaldybei. Namo gyventojai dar 2010 m. rudenį kreipėsi į namą administruojančią įmonę „Panemunės butų ūkis“ dėl remonto. Iš čia gautas atsakas, kad projektas ir sąmata paruošti ir pateikti Kauno savivaldybei, tačiau dokumentai čia mįslingai dingo.

Tarybos kolegija nusprendė, kad namą Jurbarko g. 49 labiau apsimoka nurašyti kartu su jo gyventojais, nei jį remontuoti. Kad neverta šio namo remontuoti, nubalsavo ir miesto taryba – jis pripažintas avariniu.

Namo gyventojus papiktino ne tik tai, kad savivaldybė juos už nosies vedžiojo trejus metus, bet ir tai, kad paskutinį kartą užsukusi komisija trims iš šešių remonto norėjusių moterų vietoj jų būsto pasiūlė šalia esantį Jurbarko g. 65A namą. Jis taip pat priklauso savivaldybei, tačiau labiau primena ne gyvenamąjį namą, bet ūkinį pastatą kaime – čia nėra net vandentiekio, o tualetas – lauke.

„Namas pripažintas avariniu – jį remontuoti tikrai neekonomiška. Suprantu, gyventojoms atrodo, kad paremontuos jį ir viskas, bet ten pamatai gali bet kada subyrėti. Net neabejoju, kad jiems Jurbarko g. rekonstrukcija patvarumo taip pat nepridėjo“, – „Kauno dienai“ sakė Gyvenamojo fondo administravimo skyriaus vedėja Laura Stankevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)