Produktai:

0,6 stiklinės cukraus,
3 šaukšteliai medaus,
1 stiklinė vandens,
2 šaukštai kakavos miltelių,
0,5 stiklinės razinų,
0,5 stiklinės graikinių riešutų,
0,5 stiklinės aliejaus ir dar šiek tiek aliejaus kepimo formai ištepti,
2,5 – 3,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sodos,
malto cinamono,
malto kardamono,
malto muskato riešuto,
malto imbiero,
cukraus pudros.

Kaip gaminti:

1. Vandenį, cukrų, medų ir aliejų kaitinkite, kol ištirps cukrus. Paskui palikite pravėsti.

2. Suberkite į sirupą sodą, kakavą, riešutus, razinas ir prieskonius. Įberkite tiek miltų, kad būtų grietinės konsistencijos tešla. Išmaišykite.

3. Supilkite tešlą į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Tešla turi užpildyti du trečdalius kepimo formos.

4. Kepkite 40 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Pravėsusį meduolį apibarstykite cukraus pudra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)