Produktai:
0,6 stiklinės cukraus,
3 šaukšteliai medaus,
1 stiklinė vandens,
2 šaukštai kakavos miltelių,
0,5 stiklinės razinų,
0,5 stiklinės graikinių riešutų,
0,5 stiklinės aliejaus ir dar šiek tiek aliejaus kepimo formai ištepti,
2,5 – 3,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sodos,
malto cinamono,
malto kardamono,
malto muskato riešuto,
malto imbiero,
cukraus pudros.
Kaip gaminti:
1. Vandenį, cukrų, medų ir aliejų kaitinkite, kol ištirps cukrus. Paskui palikite pravėsti.
2. Suberkite į sirupą sodą, kakavą, riešutus, razinas ir prieskonius. Įberkite tiek miltų, kad būtų grietinės konsistencijos tešla. Išmaišykite.
3. Supilkite tešlą į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Tešla turi užpildyti du trečdalius kepimo formos.
4. Kepkite 40 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Pravėsusį meduolį apibarstykite cukraus pudra.