Abi komandos rungtynes pradėjo labai susikaupusios ir didelį dėmesį visų pirma skyrė gynybai, todėl labai pavojingų momentų susirinkę žiūrovai nematė.

6-ą minutę D. Kazlauskas gavo perdavimą kairiajame krašte, tačiau smūgiavo tiesiai į vartininką. „Ekranas“ Manto Galdiko budrumą patikrino tik 23-ą minutę, kai baudos smūgiu kamuolį į vartus pasiųsti pabandė Vaidas Slavickas.

Kėlinio viduryje aikštėje ėmė kilti aistros po to, kai rungtynių arbitrai užfiksavo keletą aikštės šeimininkų nuošalių, dėl kurių sutikti nenorėjo tiek futbolininkai, tiek treneriai, tiek panevėžiečius aktyviai palaikę sirgaliai.

40-ą minutę nedovanotinai suklydo Edgaras Baranauskas. Baudos aikštelėje pralaimėjęs poziciją kovoje dėl kamuolio, saugas nugriovė E. Razulį, „uždirbdamas“ 11 m. baudinį. Savo komandos draugo klaidą ištaisė Tadas Kauneckas, pademonstravęs puikią reakciją ir atrėmęs E. Razulio smūgį nuo 11 m. žymos.

Po pertraukos „Ekrano“ treneriai į aikštę išleido komandos debiutantą Dejaną Deničių. Keitimas iškart pasiteisino. 50-ą minutę puolėjas puikiu perdavimu surado savo tėvynainį Marko Vučetičių, kuris, išbėgęs vienas prieš vartininką, išvedė aikštės šeimininkus į priekį.

Jau po dvejų minučių gerą progą padvigubinti persvarą turėjo Arnas Ribokas, tačiau jo smūgį pažeme į artimą vartų kampą už galinės linijos nukreipė M. Galdikas.

Nervų karas ir kova kiekviename aikštelės centimetre tęsėsi. Dėl kiekvieno teisėjo sprendimo nepasitenkinimo banga kildavo tai iš vienos, tai iš kitos komandos stovyklos. Kortelės buvo skiriamos ir už pražangas, ir už diskusijas, ir už vaidybą.

Iki rungtynių pabaigos likus 20 minučių, svečių treneriai atliko „dvigubą“ keitimą, tačiau tai „Atlanto“ žaidimo nepagyvino. Klaipėdiečiams progų išlyginamajam įvarčiui sukurti nesisekė.

87-ą minutę žiūrovus sulaikyti kvėpavimą privertė T. Kauneckas, kuriam besileidžiantis kamuolys atsitrenkė į koją ir nuskriejo keletą metrų. Vartininko laimei, arti jokio „Atlanto“ futbolininko neatsirado ir jis spėjo sugauti kamuolį bei ištaisyti savo klaidą.
"Sudūvos" futbolininkai

Kitose rungtynėse užtikrintą pergalę svečiuose iškovojo Marijampolės „Sūduvos“ klubas, 3:0 (2:0) sutriuškinęs Gargždų „Bangos“ futbolininkus.

Labai aktyviai pradėję rungtynes aikštės šeimininkai jau pirmąją minutę galėjo pasižymėti, kai, žaibiškai įžaidus kampinį, Aurelijus Staponka laisvas galva smūgiavo virš vartų. Užgulusi varžovų vartus „Banga“ kėlė vieną kampinį po kito, tačiau sukurti naujų progų įvarčiams nesugebėjo.

Atlaikiusi atakų šturmą, „Sūduva“ pamažu išlygino žaidimą. 15-ą min. Audrius Brokas individualiu reidu kairiajame krašte prasiveržė iki baudos aikštelės ir stipriai smūgiavo šalia dešiniojo vartų virpsto.

Po penkių minučių dešiniajame flange kamuolį gavo Povilas Kiselevskis. Jo stiprų ir tikslų smūgį į apatinį vartų kampą pirštų galais Rimantas Bogužas sugebėjo nukreipti į kampinį. Po kampinio Mariui Šoblinskui iki įvarčio pritrūko kelių centimetrų. Techniškai galva smūgiuotas kamuolys praskriejo visai šalia dešiniojo virpsto.

23-ą minutę svečiai išsiveržė į priekį. T. Radzinevičius puikiai atsitvėrė gynėją baudos aikštelėje, sulaukė tiesiai iš užribio į žaidimą gražinto kamuolio ir iš aštraus kampo stipriu smūgiu R.Bogužui nepaliko jokių šansų išgelbėti komandą.

Po įvarčio „Sūduva“ perėmė iniciatyvą ir ėmė kontroliuoti aikštės vidurį, uždarydama visus kelius prie savo vartų. Gargždiškių atakos baigdavosi vos prasidėjusios. Per likusį laiką iki pertraukos įsiminė vienintelis tolimas Važos Bedoidzės smūgis.

38-ą minutę aikštės šeimininkai prarado kamuolį savo aikštės pusėje ir buvo nubausti. T. Radzinevičius idealiu perdavimu iš aikštės gilumos išvedė Karolį Chveduką vieną prieš vartininką. „Sūduvos“ saugas suklaidino R.Bogužą ir pasiuntė kamuolį į tuščių vartų tinklą.

Antrojo kėlinio pradžioje „Banga“ dar kartą užgulė svečių vartus, tačiau Pavelui Davidovui darbo nebuvo. 53-ą minutę kamuolys vos neįkrito į „Sūduvos“ vartus, kai po nepavykusio perdavimo iš kairiojo krašto, jis netikėtai atsitrenkė į skersinį ir, atsimušęs į žemę, išriedėjo už galinės linijos.

69-ą minutę „Bangos“ situacija dar labiau komplikavosi. Komandos kapitonas Aleksandras Ivanauskas prarado kamuolį savo baudos aikštelės prieigose ir buvo priverstas nugriauti K. Chveduką. Rungtynių arbitras nedvejodamas gargždiškį už paskutinės vilties pražangą pašalino iš aikštės.

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 10 minučių, viskas tapo aišku, kai dar vienos kontratakos metu dviese prieš vieną išbėgo K. Chvedukas ir T. Radzinevičius. Po vartininką ir gynėją pritraukusio K. Chveduko perdavimo „Sūduvos“ puolėjui beliko ramiai pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Rezultatai:

Gargždų „Banga“ 0 - 3 Marijampolės „Sūduva“
24' [1 - 0] Tomas Radzinevičius
38' [2 - 0] Karolis Chvedukas
80' [3 - 0] Tomas Radzinevičius

70' Aleksandras Ivanauskas („Banga“) gavo raudoną kortelę

Panevėžio „Ekranas“ 1 - 0 Klaipėdos „Atlantas“
50' [1 - 0] Marko Vučetičius

41' Evaldas Razulis („Atlantas“) nerealizavo 11 metrų baudinio

Turnyro lentelė:

1Žalgiris2017 21568+4853
2Atlantas2215 254418+2647
3Ekranas2114 254225+1744
4Sūduva2212 464623+2340
5Kruoja219 572831-332
6Banga227 2133041-1123
7Šiauliai215 5112741-1420
8Dainava223 3162055-3512
9Tauras211 1191364-514

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N. Valskis („Sūduva“) – 17 įvarčių, E. Razulis („Atlantas“) – 15, K. Bilinskis („Žalgiris“) –14, A. Staponka („Banga“) – 10, G. Alaverdašvili („Šiauliai“) ir A. Buinickij („Ekranas“) – po 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)