Susikrovęs du pilnus lagaminus Darius su draugu išsikvietė taksi Vilniuje ir laukė, kol bus laiku pristatytas į oro uostą.

Vaikinai turėjo po du lagaminus – vieną – mažą, telpantį į lėktuvo saloną, kitą – didelį, skirtą registruotam bagažui.

Sulaukę prie namų atvykusio taksi, vyrai išskubėjo automobilio link krauti lagaminų.

„Vairuotojas pasakė, kad per daug turime lagaminų, ir paprašė susimokėti 10 Lt”, - DELFI pasakojo Darius.

Vilnietis buvo nustebęs tokiu vairuotojo reikalavimu ir pradėjo ginčytis dėl liepto susimokėti mokesčio.

„Išsikoliojom ir nevažiavom“, - sakė vilnietis.

Apmokestina nestandartinius krovinius

Vaikinas pasakoja taksi kvietęs numeriu 1410. Internete nurodoma, kad jis priklauso bendrovei „Taksi Vilnius“.

Paskambinus į šią bendrovę DELFI buvo paaiškinta, kad įmonė neveža keleivių, o tik nuomoja automobilius. Šiuos taksi automobilius vairuoja individualia veikla užsiimantys vairuotojai. Vienas iš vairuotojų Jonas Tiškevičius patvirtino, kad keliaujant įmonės taksi už papildomus krovinius reikia susimokėti.

„Keleivis privalo informuoti dispečerę, kad krovinys bus nestandartinis. Ir kaina už tai yra 10 Lt”, - komentavo pašnekovas.

Pasak jo, šis mokestis taikomas nepriklausomai nuo krovinių skaičiaus. 10 Lt kainuos vežti ir keturis, ir penkis lagaminus.

„Mokestis taikomas tik tuo atveju, jei kroviniai yra nestandartiniai ir netelpa į įprasto automobilio bagažinę“, - pridėjo J. Tiškevičius.

Taksi atstovas: jei telpa, niekas mokėti neprašo

Taksi paslaugų teikėjų asociacijos vadovas Ričardas Kriukovas teigė nelabai girdėjęs, kad taksi įmonių vairuotojai papildomai prašytų susimokėti už daugiau nei vieną vežamą lagaminą.

„Autobusuose ar lėktuvuose kiekis ribojamas, bet apie taksi nesu girdėjęs“, - sakė pašnekovas.

Pasak R. Kriukovo, didesnis mokestis taksi paslaugoms gali būti taikomas, jei iš anksto užsisakomas didesnis automobilis.

„Bet jei kviečiasi standartinį automobilį ir viskas telpa, niekas neprašo papildomai mokėti. Nebent iš anksto yra užsakomas didesnis automobilis“, - komentavo taksi paslaugų teikėjų atstovas.

DELFI primena, kad taksi tarifus nustato pats vežėjas, tačiau apie juos turi informuoti savivaldybės instituciją arba jos įgaliotą įstaigą. Nustatyti tarifai pradedami taikyti po 5 darbo dienų, kai savivaldybės institucija yra informuojama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)