Nuo kremų iki suknelių

Ponia Natalija prie įėjimo į pliažą, esantį netoli gelbėjimo stoties, visą vasarą prekiauja suknelėmis ir kremais nuo saulės.

"Suknelės čia visą vasarą taip ir prakabojo. O kremai, kurių kaina siekia 30 litų, turėjo didžiulę paklausą. Ypatingai apsaugantys nuo kenksmingų saulės spindulių, tačiau skatinantys įdegį", - DELFI portalui pasakojo prekeivė, vasarai įpusėjus savo prekėms jau taikanti 10 proc. nuolaidas.

Didelę paklausą turėjo ir kremai, padedantys nuo stiprių saulės nudegimų. "Oj kiek tokių buvo. Atbėga, klaupiasi ant kelių prašydami pagelbėti. O po to grįžta padėkoti, kad mano kremai padėjo", - šypsosi moteris.
Prekeiviai prie Palangos paplūdimio

Poilsiautojai eidami į pliažą neretai nepasirūpina būtiniausiais daiktais. Čia jiems į pagalbą ateina prekeiviai, siūlantys prekes už nepadoriai patrauklias kainas visiems gyvenimo atvejams. Prie pliažo galima įsigyti ne tik kremų nuo saulės, bet ir žurnalų (nuo 1 Lt) (daug jų siūloma ir užsienio kalbomis), knygų (iki 10 Lt), rankšluosčių, kepuraičių, kortų, veidrodėlių, vaikiškų žaislų.

"Susiruošia prie jūros ir supranta, kad nieko neturi. Todėl visą vasarą populiariausia prekė buvo skryblėlaitės (25 Lt) ir šankšluosčiai (20 Lt). Taip pat šlepetės (20 Lt), vaikiškos gelbėjimosi liemenės (12 Lt)", - pasakojo Skaistė.

"Rankšluosčius poilsiautojai netgi perka lauktuvėms", - stebisi kita netoli jūros prekiaujanti mergina. Anot rankšluosčiais, kepuraitėmis ir skarelėmis prekiaujančios Gabrielės, pelningiausia diena per vis vasarą buvo pačią karščiausią metuose dieną. "Taip pat didelis antplūdis būna trečiadieniais-ketvirtadieniais, kai žmonės atvažiuoja į Palangą. Geriausia prekyba 10-12 valandą, poilsiautojams traukiant į pajūrį. Šią vasarą prekyba tikrai buvo gausi", - pasakojo Gabrielė.
Prekeiviai prie Palangos paplūdimio

Drabužiai ir papuošalai - grįžtant iš paplūdimio

Grįždami nuo jūros poilsiautojai domisi ir kitomis prekėmis - suvenyrais, bižuterija, vaikiškais drabužėliais.

"Ryte visi skuba prie jūros, net į šalis nesidairo. Tada akys plačios tik jūrą pamatyti, - juokiasi ponia Virginija, pardavinėjanti vaikiškus drabužius. - O grįžta jau pailsėję, išsimaudę, todėl jau pradeda ir į šalis dairytis."

Vaikiškus drabužėlius moteris pardavinėja už savikainą užsidarius dukros parduotuvei. Ji siūlo batukus, kepuraites, kelnes ir megztukus (nuo 8-30 Lt).

Iš pajūrio traukiantys žmonės toli neieško ir lauktuvių namiškiams. Prie jūros daugiausiai perka medinius drambliukus ar taupykles (4 Lt). Moterys neretai susigundo ir bižuterija. Ypatingai žiedais, kurių kaina nuo 1 iki 4 litų.

"Su gėlytėmis, spalvotus perka vaikams, o su akmenukais, solidesnius, dažnai įsigyja ir pačios mamos. Tik apyrankės ir kaklo papuošalai nepopuliarūs", - DELFI pasakojo bižuterija prekiaujanti Gabrielė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)