1. Rašymo kalba turi būti pozityvi, o tonas – savimi pasitikinčio žmogaus.

2. Daugiau dėmesio skirkite pasiekimams, o ne pareigoms, t.y. išvardykite atliktus darbus, pavyzdžiui, gautus apdovanojimus, dėl jūsų atlikto darbo padidėjusius pardavimus ar jūsų inicijuotus projektus, o ne atpasakokite turėto darbo aprašymą. Jei tik įmanoma, paminėkite svarbius skaičius.

3. Pasistenkite išskirti su darbu labiausiai susijusią patirtį ir įgūdžius – tai būsimus darbdavius paskatins skaityti toliau.

4. Nenukrypkite nuo temos ir nepamirškite, kad pasiekimų kokybė, o ne jų kiekis sudaro teigiamą įspūdį.

5. Išvardykite kitus, iš kandidatų būrio jus išskiriančius gebėjimus – kalbas, IT įgūdžius ir panašiai.

6. Būkite sau negailestingi ir stenkitės sutilpti į du lapus (maksimaliai), mat tik aukštas pareigas užimančių, daug patirties turinčių įmonių ar įstaigų vadovų CV yra ilgesnės.

7. Atidžiai peržiūrėkite parašytą tekstą ir ištaisykite gramatines bei rašybos klaidas, mat jos būsimiems darbdaviams padeda atrinkti silpnesnius kandidatus.

8. Nepamirškite ir internetinės auditorijos – parinkite teisingus, jūsų CV įrašytus poreikius ir kvalifikaciją atspindinčius raktažodžius.

9. Skaitytojo dėmesį atkreipkite nuo pirmo žvilgsnio į jūsų CV – turinį išdėstykite pagal svarbą, pirmenybę suteikdami aktualiausiai informacijai.

10. Apie gautą išsilavinimą papasakokite plačiau, vien tik dalykų, kuriuos mokėtės, neužteks: darbdavys norėtų matyti, kokiuose projektuose jus lydėjo sėkmė, apie ką rašėte baigiamąjį darbą/disertaciją, bei kokiomis užklasinėmis veiklomis užsiėmėte.

10 blogų patarimų rašantiems CV:

1. Meluokite: kuo daugiau primeluosite rašydami, tuo geresnį darbą gausite.

2. Išvardykite visus per gyvenimą aplankytus vienadienius seminarus ar užsiėmimus.

3. Pridėkite nuotrauką – kuo patraukliau atrodysite, tuo daugiau galimybių sužibėti.

4. Norite, kad CV išsiskirtų? Pasirinkite įmantrų šriftą ir ryškias spalvas.

5. Atskleiskite kuo daugiau asmeninės informacijos – pirmame CV lape turėtų puikuotis jūsų asmens kodas ir paso numeris.

6. Įvairioms pareigoms siųskite po skirtingą CV.

7. Kuo daugiau paveikslėlių ir kitų bereikšmių pagražinimų, tuo daugiau galimybių pasiekti norimą tikslą.

8. Rekomendacijos – labai svarbu, todėl kuo ilgesnis davėjų sąrašas, tuo geriau. Ypač jeigu pažįstate ministrą pirmininką ar prezidentę.

9. Kiekvieną sakinį pradėkite pirmo asmens įvardžiu – „aš“, „mano“.

10. Pasistenkite naudoti kuo daugiau šabloninių frazių, pavyzdžiui, „esu labai motyvuotas, tiek savarankiškai, tiek ir komandoje gebantis dirbti žmogus, o mano išskirtiniai komunikaciniai įgūdžiai bei sugebėjimas dirbti spaudžiant terminams padeda pasiekti tik geriausių rezultatų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)