Vienos pirmenybių favoričių Europos aštuoniolikmečių ir pasaulio devyniolikmečių čempionės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė ketvirtfinalį pradėjo sėkmingai ir laimėjo pirmą setą 21:16 prieš 3-ią reitingą turinčias vokietes Sandrą Ittlinger ir Yaniną Weiland. Tačiau Vilnių užklupus audrai, susitikimas yra sustabdytas.

Nepaisant to, buvo nuspręsta pirmojo seto rezultato neįskaityti.

„Pradžioje buvo laukiama, kad vėjas bei lietus nurims ir mačas bus tęsiamas, tačiau vėliau nuspręsta mačą peržaisti sekmadienį ryte, - susidariusią situaciją BNS paaiškino už pirmenybių teisėjų darbą atsakingas Lietuvos teisėjų kolegijos pirmininkas Audrius Gargasas. - Kadangi dėl oro sąlygų mačo per keturias valandas baigti nepavyko ir pertrauka bus ilgesnė, tai, pagal tarptautines paplūdimio tinklinio taisykles, susitikimas prasidės iš naujo. Mačo pradžia sekmadienį ryte - 8.45 val.“

Aštuntfinalyje lietuvės po pralaimėjo pirmo seto atsitiesė ir 2:1 (19:21; 21:16; 15:7) įveikė olandžių Joy Stubbe ir Marloes Hesselink pasipriešinimą, kurios čempionate buvo 6-os pagal skirstymą.

Šešioliktfinalyje lietuvių duetas 2:0 (21:17; 21:13) nugalėjo lenkes Marią Wloch bei Natalią Gruszczynską.

Lietuvos vaikinų duetas - Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis - turnyro ketvirtfinalyje po atkaklios kovos antrame sete 0:2 (12:21; 19:21) vis dėl to turėjo pripažinti turnyro favoritų iš Lenkijos Michalo Brylo ir Kacpero Kujawiko pranašumą.

Aštuntfinalio susitikime lietuviai 2:0 (21:15, 26:24) palaužė 6-us pagal skirstymą šveicarus Dennisą Lercą ir Marco Kratiggerį, o ryte vykusiame pirmame atkrintamųjų varžybų rate  Lietuvos tinklininkai 2:0 (24:22; 21:17) nugalėjo bulgarus Stefaną Ivanovą ir Dimitarą Kalchevą.

***

Nesėkmę šešioliktfinalyje patyrė bei iš tolesnių varžybų pasitraukė jauniausieji čempionato dalyviai Matas Navickas ir Edvinas Vaškelis. Lietuvos jaunių (iki 18 metų) paplūdimio tinklinio čempionai 0:2 (14:21; 16:21) nusileido rusams Aleksandrui Margijevui ir Aleksandrui Kozorezovui, kurių aštuntfinalyje laukia pirmenybių favoritai Lenkijos paplūdimio tinklininkai Michalas Brylas ir Kacperas Kujawikas.

Bendroje įskaitoje E. Vaškelis ir M. Navickas pasidalino 17-24 vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)