Šiais metais dalyviams siūloma gausybė pramogų ir diskusijų. Pačioje žygio pradžioje bus išbandomi nauji plaustai, kuriuos kūrė patys žygio organizatoriai. Juose turėtų būti gerokai patogiau ir diskutuoti, ir ilsėtis.

Po kelis metus organizuotų trumpesnių plaukimų vėl grįžtama prie keturių dienų kelionės. Dalyviai beveik 30 valandų praleis plaustuose ir dvigubai tiek – stovyklavietėse. Plaukimo metu bus kuriami plaustų himnai ir vėliavos, svarstoma, ko jaunimui trūksta Alytuje, kad jis norėtų į jį grįžti. Atplaukę į stovyklavietes dalyviai galės išbandyti save virvės traukimo varžybose, naktiniame žygyje bei pasimėgauti įvairių grupių koncertu.

Vienas iš svarbiausių kelionės akcentų – diskusija. Šiais metais kalbėtis apie Alytaus dabartį ir ateitį susirinks miesto verslininkai ir įtakingiausi politikai, kurie bus pasiruošę atsakyti į visus žygeivių klausimus ir aktyviai dalyvauti pokalbiuose su jaunimu. Iš viso planuojama žygyje sulaukti apie 100 dalyvių. Iki rugpjūčio 13 dienos galima registruotis plaukimui.

Į žygį rekomenduojama pasiimti palapinę, miegmaišį, šiltų ir neperšlampančių rūbų, kepurę, akinius nuo saulės, higienos priemones ir apsaugas nuo sušlapimo mobiliesiems įrenginiams.