Iš pirmojo dešimtuko žaidėjų Monrealyje nebus tik šį sezoną nesėkmingai rungtyniaujančio Roger Federerio ir prancūzo Jo-Wilfriedo Tsonga.

Pastaruosius dvejus metus Kanadoje triumfavo N. Djokovičius. Jis šioje šalyje pajėgiausias buvo ir 2007-ais. „Rogers Cup“ turnyre po du kartus nugalėjo R. Nadalis ir A. Murray. Šis britas neseniai pirmąkart tapo Vimbldono čempionu.

Įskaitant turnyrą ATP 250 serijos turnyrą Londone A. Murray laimėjo 12 mačų iš eilės. Atkeršyti škotui dega noru N. Djokovičius, kurį A. Murray nugalėjo Vimbldone. Po fiasko Vimbldone, kai pralaimėjo jau pirmą dvikovą, reabilituotis pasiryžęs R. Nadalis.

Rafa šį sezoną jau triumfavo trijuose „Masters“ turnyruose – Indian Velse, Madride ir Romoje. Po vieną tokio rango turnyrą šiemet laimėjo N. Djokovičius (Monte Karle) ir A. Murray (Majamyje).

Monrealyje atrankos varžybų barjero neįveikė Ričardas Berankis. Jis neatsilaikė prieš Taivano atstovą Yen-Hsun Lu. Lietuvos teniso gerbėjai galės palaikyti už mūsų kaimyną latvį Ernestą Gulbį, kuris pirmame rate grumsis su ispanu Feliciano Lopezu.

Monrealio turnyro prizų fondas – 2,9 milijono JAV dolerių. Čempionas gaus 1000 ATP reitingo taškų ir 547 tūkst. dolerių. Beje, 1982 metais Kanadoje čempionu tapo lietuvių kilmės JAV tenisininkas Vitas Gerulaitis. 1984-ais jis pralaimėjo finale.

„Rogers Cup“ varžybos pradėtos rengti labai seniai – 1881 metais. Už šias varžybas „vyresni“ tik Vimbldono ir „US Open“ turnyrai.