Tiesa, Ch. Lagarde sprendžia ne tik svarbiausius finansinius klausimus, taip pat ji randa laiko šviesti visuomenę apie homoseksualumą...

„Bus geriau“

Šią vasarą kartu su keliais Tarptautinio valiutos fondo darbuotojais K. Lagarde dalyvavo projekte „Bus geriau“, kurio tikslas šviesti visuomenę apie homoseksualumą bei skatinti toleranciją.

Ch. Lagarde dalyvaudama projekte pasakojo istoriją apie giminaitį, kuris ilgą laiką akylai slėpė savo orientaciją. „Jis užaugo katalikiškoje konservatyvioje šeimoje. Jo motina buvo mylinti, tačiau valdingo charakterio, todėl jis niekada neišsidavė esąs homoseksualus. Kai motina sunkiai susirgo, pasakiau pusbroliui: „Turi jai pasakyti, kol ji dar gyva“. Tada jam buvo jau daugiau nei penkiasdešimt. Prisipažinus, mamos atsakymas jį nustebino: „Visada tai žinojau, kodėl niekad neprisipažinai? Myliu tave ir visada mylėsiu“.“

Ch. Lagarde sakė, jog jai smagu dirbti organizacijoje, kurioje žmonės skatinami būti tais, kuo jie iš tikrųjų yra.

„Nesvarbu, kokia žmonių seksualinė orientacija. Nekreipiame dėmesio į jų tikėjimą, amžių, kilmę ar lytį, nes kiekvienas turi teisę būti tuo, kuo yra, ir būti gerbiamas“, – sakė TVF vadovė.

Moterys pasiekia daugiau...

Timothy Geithneris, JAV iždo sekretorius, kartą pasakė: „Jos sąmojis, nesuvaidinta šiluma ir gebėjimas vesti derybas, kartu išlaikant lojalumą Prancūzijos interesams yra priežastys, kodėl ja taip žavimasi“.

Pažymėdama aštriu protu, politine išmintimi, gebėjimu diskutuoti ne tik įvairiomis temomis, bet ir skirtingomis kalbomis moteris žengė į TVF užtikrintai ir nepaliko abejojančių, jog būtent ji yra tinkamiausia kandidatė postui užimti.

Dar prieš užimdama TVF vadovės postą Ch. Lagarde vienam žurnalui pasakojo nemėgstanti svarstymų, kas yra geresnis vadovas – vyras ar moteris, tačiau turinti pripažinti, jog moterys geba pasiekti daugiau būdamos atviresnės ir rūpestingesnės.

„Nemėgstu tokių skirstymų, nes kiekvienas turi savyje moteriškąją ir vyriškąją pusę, tačiau remdamasi asmenine patirtimi galiu pasakyti, kad moterys pasiekia daugiau, nes šiek tiek daugiau viskuo rūpinasi“, - įsitikinusi Ch. Lagarde.

Ištvermę ugdė plaukimas

Būdama paauglė K Lagarde susidomėjo plaukimu. Ji ne tik pradėjo lankyti sinchroninio plaukimo pamokas, bet ir pasiekė šios sporto šakos nacionalinio čempionato bronzos medalį. „Sinchroniniame plaukime mane mokė: „Iššiepk dantis ir šypsokis“. Vėliau šiuo patarimu naudojausi ir politikoje. Be to, kaip ir sporte, taip ir politiniame gyvenime labai svarbu ugdyti ištvermę, kontroliuoti save, susitvarkyti su įtampa bei mokėti pasipriešinti“, – įsitikinusi TVF vadovė.

Politikės gyvenimo būdą galima drąsiai pavadinti aktyviu.. Bent kartą per savaitę ji numina dviračiu 20-30 kilometrų, beveik kasdien apsilanko sporto salėje, turėdama laisvo laiko nepamiršta jaunystės aistros – plaukimo. Prancūzijos žiniasklaidai ji kartą sakė: „Sėkmės siekimas - nesibaigiantis procesas. Kiekvieną rytą žmogus turi veikti, stengtis ir bandyti dar kartą.“

Nepaisant įtemptos dienotvarkės, moteris randa laiko ne tik gaminti valgį, bet ir dirbti sode. Be to, K.Lagarde yra vegetarė ir praktiškai nevartoja alkoholio. Juokaujama, kad vyno šalyje – Prancūzijoje - tai yra beveik nuodėmė.

Darbas arba šeima

Iš pirmo žvilgsnio karjeros aukštumas pasiekusi moteris lyg ir neturėtų kuo skųstis, tačiau K.Lagarde šeimyninis gyvenimas nebuvo lengvas. Du kartus ištekėjusi, pagimdžiusi du sūnus (Pierre-Henri Lagarde (27) ir Thomas Lagarde (25)) moteris ne kartą buvo priversta šeimą palikti ilgesniam laikui.

„Balansuoti tarp šeimos ir karjeros labai sunku. Turėjau pripažinti, kad negaliu vienu metu aprėpti visų pareigų namuose ir darbe. Pasirinkau darbą, bet kaltės jausmas mane lydėjo ilgai. Tačiau vėliau supratau - negalima leisti, kad kaltė jus graužtų visą gyvenimą, galų gale mano vaikai man buvo didžiausia atrama“, – prieš kelerius metus sakė politikė ir pridūrė, jog didžiausią džiaugsmą jai teikia laikas, kai gali pailsėti nuo darbų ir būti su vaikais.

Po dviejų skyrybų Ch. Lagarde 2006 m. sutiko dabartinį draugą Xavierą Giocanti, kuris apie ją sakė: „Ji spinduliuoja. Su amžiumi ji tampa vis gražesnė. Kristina tiesiog stulbinanti. Taip, ji ne Angelina Jolie, bet ji vis tiek yra stulbinanti.“

Tarp kitko:

Ch. Lagarde tėvas mirė nuo motorinio neurono ligos, kai jai buvo vos septyniolika. Netrukus po to ji išvyko studijuoti į Ameriką, vėliau sugrįžo į gimtąją Prancūziją studijuoti teisę. Tačiau jai buvo pasakyta, jog būdama moterimi, ji niekada negalės tapti advokatų kontoros partnere, todėl Kristinos įsidarbino tarptautinėje teisininkų įmonėje, kurioje jai pavyko pakilti iki valdybos pirmininkės pozicijos.

Praleidusi nemažai metų JAV, gabi ir talentinga Kristina galiausiai buvo pripažinta ir Prancūzijoje. Iš pradžių ji buvo pakviesta tapti prekybos ministre, vėliau dirbo ir kitose ministerijose, kol prieš porą metų tapo Tarptautinio valiutos fondo vadove. Ji – pirmoji moteris, užėmusi šį postą.