„Tą dieną Šiauliuose dviračiu judėti bus žymiai paprasčiau, negu automobiliu, todėl visus kviečiame prisijungti. Juo labiau, kad rungtyniauti bus galima trijose distancijose – pagal kiekvieno pasirengimą ir nusiteikimą. Pasiryžę rimtiems išbandymams sportininkai startuos pirmieji – 11 val. – ir per trylika ratų įveiks beveik 100 kilometrų. Sportininkų mėgėjų laukia penki ratai, o „Minkime kartu“ grupės dalyvius kviečiame tiesiog išbandyti vieną lenktynių ratuką ir pasimėgauti gražia švente. Pastarosioms dviems grupėms startas numatytas 14 valandą“, – sakė vienas iš lenktynių organizatorių Svajūnas Ambrazas.

Anot jo, „Minkime kartu“ grupė į jau tradicines ir trečią kartą rengiamas Šiaulių miesto dviračių lenktynes (plento maratoną) kviečiama pirmą kartą, nes dviračių mėgėjų mieste nuolat daugėja, o progų laisvai pasivažinėti miesto gatvėmis pasitaiko ne taip ir dažnai.

„Visi iš anksto užsiregistravę „Minkime kartu“ grupės dalyviai po finišo bus apdovanoti atminimo ženkleliais, prisiminimui liks ir varžybų numeris. Šioje grupėje amžius neribojamas, dalyviai tarpusavyje nerungtyniauja. Reikia tik baigti trasą, pasimėgauti lenktynėmis, pabendrauti, palaikyti vieniems kitus.

Tikimės, kad šią grupę pasirinks ir įmonių ar klubų, asociacijų atstovai, nes tai puiki proga pristatyti organizaciją. Įsivaizduokim, kad 50 ar daugiau žmonių su firminiais organizacijos marškinėliais ar vėliavomis išrieda į lenktynių trasą... Būtų puikus vaizdas. Jokių didelių pasirengimų nereikia, svarbu – dviratis, patogi apranga ir gera nuotaika“ , – kuo aktyviau dalyvauti sekmadienio renginyje agitavo S. Ambrazas.

Lenktynių centras įsikurs pačioje miesto širdyje, prie savivaldybės esančiame skvere su visų pamėgtu „Saulės diskų“ fontanu. Startas numatytas prie savivaldybės Vasario 16-osios gatvėje, o Trakų gatve prasidėsianti lenktynių trasa vingiuos centrine miesto dalimi ir Šimšės gyvenamuoju rajonu. Trasoje bus įrengtas ir maitinimo punktas.

Lenktynėse bus naudojama elektroninė laiko registracijos sistema WINNING TIME, tad visi dviratininkai, išskyrus „Minkime kartu“ grupės dalyvius, pagal starto vietoje pateiktą instrukciją prie dviračių rėmų prisitvirtins specialius daviklius, leisiančius tiksliai nustatyti galutinį laiką bei tarpinius rezultatus.

Lenktynių dalyviai kviečiami registruotis internetu iš anksto, tačiau galimybė dalyvauti varžybose bus suteikta ir tiems, kurie išbandyti jėgas apsispręs ir tą pačią dieną – registracija bus vykdoma ir varžybų centre.

Rungtyniaujantys lenktynėse apdovanojimus pelnys atskirose amžiaus grupėse, nuo pačių mažiausiųjų iki veteranų, o pačių atkakliausių ir įdomiausių kovų laukiama stipriausiųjų – V-19 ir V-30 grupėse. Dalyvauti lenktynėse jau yra užsiregistravę beveik keturi šimtai dalyvių, dalyvaus Latvijos bei Estijos dviratininkų komandos, rungtyniaus stipriausi Šiaulių miesto „Dubysos“ sporto mokyklos auklėtiniai, dviratininkai iš visos Lietuvos. Apdovanojimo ceremonija numatyta 16 val.

„Tikimės, kad palaikyti sportininkų ateis irgi gausus būrys šiauliečių. Nuo mūsų visų priklauso, ar turėsime gražią šventę ir mokėsime kartu pasidžiaugti ir tuo nepaprastu, septynetukais nusėtu, miesto gimtadieniu, ir vieni kitais“, – sakė S. Ambrazas.

Dviračių lenktynes organizuoja ir vykdo sporto klubas „S-Sportas“ ir sporto mokykla „Dubysa“, padedami rėmėjų ir partnerių. Lenktynių globėja – Šiaulių miesto savivaldybė.

Pasak Šiaulių turizmo informacijos centro laikinai direktorės pareigas einančios Giedrės Brazlauskaitės, pagrindinė miesto gimtadienio šventė, kaip ir įprastai, numatyta rugsėjo trečią savaitgalį – Šiaulių gimtadienis siejamas su Saulės mūšio (1236 m.) diena.

Šių metų magiško 777-o miesto gimtadienio šūkis – „Sėkmės Saulės mieste“. Renginiuose aktyviai dalyvauja visas miestas: įvairios įstaigos, organizacijos, atskiri žmonės, kurie savo idėjomis praturtino neeilinį miesto gimtadienį.

Išskirtinis magiškojo 777-o Saulės miesto gimtadienio informacinis partneris – pagrindinis Lietuvoje naujienų portalas DELFI.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)