Išsakyti savo seksualinius pageidavimus partneriui ne visada paprasta, bet būdami tik visiškai atviri vienas kitam galite pasiekti tarpusavio santykių pilnatvę.

Tyrimo, kurį neseniai atliko Waterloo universiteto psichologės Uzmos Rehman vadovaujama mokslininkų grupė, duomenys rodo, kad iš 93 ilgą laiką santuokoje ar partnerystėje gyvenančių porų buvo laimingesnės tos poros, kurios dalijosi tuo, kas patinka ir kas ne, stengėsi patenkinti vienas kito poreikius. Tyrimai parodė, kad apklausiant dėl seksualinio atvirumo, išryškėjo skirtumai tarp lyčių.

U. Rehman ir jos kolegos apklausė pasirinktas heteroseksualias poras iš pietinio Ontarijo regiono, kurios buvo susituokusios nuo 2 iki 11metų. Nė viena moteris nebuvo per pastaruosius šešis mėnesius gimdžiusi, jų vidutinis amžius buvo 36-37 metai. Dalyviai atliko testus, į kuriuos buvo įtraukti klausimai apie kalbėjimąsi apie santykius.

Kiekvienas dalyvis atsakė į klausimus apie lytinį pasitenkinimą, seksualinius neatitikimus ir apie su sekso klausimais susijusį bendravimą. Klausimai apie bendravimą buvo susieti su pasitenkinimu, kurį pasiekia partneriai atskleidę vienas kitam savo norus.

Buvo sudaryta skalė, kiekvienas dalyvis savo pasitenkinimą seksualiniu bendravimu turėjo įvertinti balais nuo 1 (visiškai nepritariu) iki 7 (visiškai pritariu).

Galite į klausimus atsakyti ir jūs:

Aš visada pasakau partneriui, kai jaučiu ypatingą pasitenkinimą.

Mano partneris žino, kas man kelia didžiausią pasitenkinimą.

Aš pasakau partneriui, ar esu seksualiai patenkintas.

Aš nedvejoju ir nesivaržau pasakyti partneriui, kada noriu sekso.

Aš nenutyliu, kai partneris manęs nepatenkina.

Aš patenkintas tuo, kaip mes kalbamės apie intymius dalykus.

Aš nebijau parodyti partneriui, kas man labiausiai patinka intymiai bendraujant.

Aš visada pasakau, kas mane ypač jaudina.

Mano partneris parodo, kas jam labiausiai patinka intymių santykių metu.
Partneris pasako, kai patiria didžiausią pasitenkinimą.

Man patinka, kaip mes kalbamės apie seksą.

Man nesunku suprasti, ar mano partneris seksualiai patenkintas.

Suskaičiuokite balus, skalė nuo 12 iki 84 jums parodys, ar tinkamai jūs ir jūsų partneris bendraujate tarpusavyje.

Vidutiniškai poros dažniausiai santykius vertindavo penkiais balais, moterys šiek tiek aukščiau nei vyrai.

Aišku, partneriai, skyrę aukštesnius balus, yra labiau patenkinti savo seksualiniais santykiais. Įdomu tai, kad partnerių atsakymai beveik sutapo. Tiesa, vyrai skyrė šiek tiek mažesnius balus, jiems labiau svarbus buvo partnerės pasitenkinimas.

Poros, patyrusios intymiuose santykiuose kokių nors nesklandumų, pavyzdžiui, pasiekiant orgazmą, susijaudinant, taip pat pripažino, kad apie tai kalbėti reikia, moterims tai atrodė svarbiau nei vyrams.

Moterys, pasakiusios vyrams apie savo slapčiausius troškimus, jautėsi labiau patenkintos nei tos, kurios vengė apie tai kalbėti. Vyrams kalbėjimas apie tai, ko jie trokšta, buvo kiek mažiau svarbus.

Aišku, ir prieš tiriant poras galima buvo numanyti, kad seksualiai patenkintos labiau jaučiasi tos poros, kurios apie intymius santykius kalbasi daugiau. Arba santykiai kokybiškesni, ir dėl to irgi kalbamasi. Kas nuo ko labiau priklauso, dar aiškinamasi, tai panašu į klausimo, kas pirmiau atsirado, višta ar kiaušinis, sprendimą.

Taigi, vyrai santykius laiko pilnaverčiais, kai moterys su jais kalba atvirai ir pasako, ko jos nori. Pastebėta, kad seksualinių nesklandumų taip pat mažiau patiria tos poros, kurios atvirai išsako savo lūkesčius ir norus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)