Iš „Porsche 911 GT3 Cup S“ automobiliu važiuosiančios komandos daugelis laukia pergalės, bet B. Vanagas ir broliai Nemunas bei Nerijus Dagiliai kaip niekas kitas žino, kad 1000 km maratonas gali lengvai nuplėšti iš anksto klijuojamas etiketes.

Pernai trečdalį distancijos pirmavusi komanda iš lenktynių pasitraukė dėl ypač netipiško gedimo.

„Tai buvo skriemulys, per kurį sukasi dirželis. Jokių apkrovų jis negauna, todėl paprastai lūžti tiesiog negali. Bet... Gedimas buvo labai apmaudus“, – prisiminė B. Vanagas.

Tam, kad istorija nepasikartotų, komanda nepagailėjo pastangų ir lėšų. Iš garsaus Vokietijos lenktynininko Jurgeno Alzeno išsinuomotą automobilį į Lietuvos pajūrį atlydėjo ir dešimtis vokiečių specialistų, rūpestingai prižiūrinčių techniką.

„Tai – savo srities profesionalai. Nors jų gerai nepažįstame, mes iš pusės žodžio randame bendrą kalbą“, – aptarnaujančia mechanikų brigada džiaugėsi lenktynininkas.

Į Lietuvą „General Financing – Autopaslauga“ komandos „Porsche“ buvo atplukdytas tik praėjusį antradienį. Nė vienam iš pilotų trijulės dar neteko sėdėti prie automobilio vairo trasoje, tačiau panašiu „Porsche“ jie lenktyniavo praėjusių metų 1000 km maratone.

„Turėsime dvi dienas treniruočių ir kvalifikacinius važiavimus, kad apsiprastume su šiuo automobiliu. Aišku, treniruočių visada galėtų būti daugiau, bet tikimės, kad mūsų patirties užteks“, – vylėsi B. Vanagas.

Anot jo, komanda nesieks žūtbūt laimėti penktadienį vyksiančios kvalifikacijos, tačiau norėtų patekti į geriausių trejetą. Pačiose lenktynėse ambicijos jau bus didesnės, nors B. Vanagas kol kas ir vengia žodžio „pergalė“.

„Ant kortos pastatytas didžiulis darbas, kurį atliko visa komanda. Dabar per kelias dienas tiesiog turime parodyti, koks buvo mūsų pasiruošimas. Pasistengsime padaryti tai, ką galime, o nugalės tie, kurie padarys mažiausiai klaidų. Tai nėra pats didžiausias projektas mūsų gyvenime, todėl esame pakankamai ramūs. Bet artėjant startui įtampa neišvengiamai augs ir svarbu, kad ji nepakištų kojos“, – pažymėjo lenktynininkas.

Beje, B. Vanagas vienintelis iš „General Financing – Autopaslauga“ komandos vairuotojų dar nė sykio nėra laimėjęs pagrindinio 1000 km lenktynių trofėjaus. Broliai Dagiliai tai padarė 2005 metais, kartu su Egidijumi Dapšu pilotuodami sau jau įprastą „Porsche“ automobilį.

Primename, kad 1000 km lenktynės, kuriose dalyvaus 38 komandos, vyks šeštadienį Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją