4 – 6 porcijos

Produktai:

4 šaukštai aliejaus,
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
2 šaukšteliai tarkuotos imbiero šaknies,
2 šaukšteliai maltos kalendros,
1 šaukštelis maltų kuminų,
po pusę šaukštelio ciberžolės,
cinamono,
aitriųjų paprikų,
4 prinokę pomidorai,
300 ml vandens,
500 g bulvių,
200 g avinžirnių (juos iš vakaro ar prieš kelias valandas pamerkite), 250 g pievagrybių,
80 g anakardžių,
2 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų,
150 ml natūralaus jogurto,
druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įpilkite į puodą pusę aliejaus, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus, imbierą ir prieskonius, taip pat druskos, pipirų, pamaišydami kepkite 10 min., kol suminkštės svogūnai.

2. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį, kai užvirs, palikite minimalią liepsną ir patroškinkite 10 min. Suberkite iš anksto išvirtus avinžirnius, kubeliais supjaustytas bulves ir patroškinkite dar 20 min.

3. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite smulkintus pievagrybius, pamaišydami kepkite 3 – 4 min.

4. Grybus ir anakardžius suberkite į puodą, troškinkite apie 10 min., tada supilkite jogurtą, suberkite kalendrą ir nukaiskite. Valgykite vieną arba su ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)