Apžvelgiant esminius įvykius, turėsiančius įtakos šios dienos prekybai, verta išskirti JAV ISM paslaugų sektoriaus pasitikėjimo rodiklį, savaitinį bedarbių paraiškų pokytį (prognozuojama 345 tūkst.) ir ADP skelbiamą naujų darbo vietų skaičių (prognozuojama, kad bus sukurta 160 tūkst. darbo vietų išskyrus žemės ūkio ir viešąjį sektorius). Pastarasis rodiklis yra ypač laukiamas, kadangi stipriai koreliuoja su penktadienį skelbiama oficialia ataskaita, leisiančia susidaryti įspūdį apie JAV darbo rinkos ir ekonomikos būklę, o tai leis prognozuoti tolimesnius FED veiksmus.

Europoje šiandien sprendimus dėl palūkanų skelbs Švedijos ir Lenkijos centriniai bankai. Tikimasi, kad jau Europoje šiandien sprendimus dėl palūkanų skelbs Švedijos ir Lenkijos centriniai bankai. Tikimasi, kad jau trečią susitikimą iš eilės palūkanos keičiamos nebus (1 proc.). Pagrindinės priežastys šioms prielaidoms - pastaruoju metu atpigusi Švedijos krona ir toliau gana sparčiai didėjančios namų ūkių skolos. Priešinga situacija Lenkijoje, kur palūkanos šiandien gali būti sumažintos nuo 2,75 proc. iki 2,5 procentų. Tokiu žingsniu veikiausiai centrinis bankas pabaigtų 8 mėnesius trukusį palūkanų mažinimo ciklą.

Baltijos šalių akcijų indeksų pokyčiai nebuvo dideli (OMXV +0,3 proc., OMXT -0,1 proc.), o apyvarta siekė 920 tūkst. eurų. Vilniaus biržoje didžiausias dėmesys išliko „Invalda LT“ akcijoms. Rinkoje vis dar jaučiamas pardavėjų aktyvumas, kuris padidėjo bendrovės akcijas išbraukus iš „OMX Baltic 10“ indekso sudėties. Džiugina tai, kad pirkėjų netrūko, o apyvarta perkopė 100 tūkst. eurų ribą. „Invaldos LT“ akcijų kaina smuktelėjo 0,4 proc. iki 2,49 euro.

Investuotojai, ieškantys saugesnių investicijų, atsigręžė į TEO LT akcijas, kurių kaina pradėjo kopti aukštyn. TEO LT apyvarta sudarė apie 30 tūkst. eurų, kaina kilo 0,5 proc. iki 0,8 euro. Taline biržoje didžiausia apyvarta pasiekta prekiaujant„Olympic Entertainment Group“ akcijomis (251 tūkst. eurų). Tiesa, apyvartą padidino tiesioginis sandoris mažesne kaina, todėl tai ir lėmė kainos smukimą 1,09 proc. iki 1,82 euro. Žvelgiant bendrai, vietinės reikšmės naujienų, galinčių lemti didesnius pokyčius biržose šią savaitę tikėtis neverta, tačiau bendro kainų lygio ūgtelėjimo tikimybė yra šiek tiek didesnė.