Visai neseniai viename iš prekybos centrų („Senukai“), nusipirkau pripučiamą ratą savo mažyliui, ir tikrai nepasitikiu, ką rašo ir kaip verčia pardavėjai, atidžiai perkaičiau gamintojo aprašymą.

Ir tikrai nustebau, kad net skaičius sugeba klaidingai išversti, juk 11 kg, net Afrikoje 11 kg, net Lietuva ne taip toli,bet pas mus viskas atvirkščiai.

Gamintojas teigia, kad šis ratas saugus naudoti nuo pusės metų iki vienerių metų vaikams – o mūsų pardavėjai kažkodėl – nuo vienerių iki dviejų. Ir rekomenduojamas svoris iki 11 kg, o jau mažieji lietuviukai ir iki 15 kg gali drąsiai ropštis į ratą.

Net neabejoju, kad gaminys yra tinkamas naudoti 15 kg ir daugiau sveriančiam vaikui, tačiau, neduok dieve, įvyktų kažkokia nelaimė ir liktum kaltas tik tu, nes naudojai gaminį ne pagal gamintojo nurodymus. Ir liktai tik kaltas tik tu, nes kažko nepaskaitei, nenuplėšei perklijuotos etiketės ar dar kažko nepadarei. O pardavėjas labai paprastai paaiškins, žmogiškoji klaida, labai atsiprašom ir t.t.

Ir noriu sužinoti, ar tėveliai kurie nusipirko, o jų mažyliai didesni, gali gražinti prekę, nes manau yra akivaizdžiai suklaidinti. Ar galima prekybos centre nuplėšti lietuviškai išverstą etiketę, kad sužinotai kas ištiktųjų po ja slepiasi? O įvairioms tarnyboms, mintančiom mokesčių mokėtojų pinigais, gal pabandyti surasti kaltus ir nubausti, ne 100 litų bauda, o tokia kad kitą kartą nesinorėtų klaidinti.

Baigiant noriu palinkėti daug smagaus ir saugaus laiko prie vandens telkinių.

P.S. visiems komentatoriams kurie teisins prekybininkus ir pirkejus kurie tik kabinėjasi, ši prekė skirta mažiems vaikams ir turi būti kreipiamas įpatingas dėmesys.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

UAB „Senukų prekybos centras“ komentaras:

„Atsakydami į Jūsų klausimą sutinkame, kad vaikiško pripučiamo rato „Intex“ lietuviškoje instrukcijoje iš tiesų įsivėlė klaida, kurią šiuo metu operatyviai taisome.

Dėkojame Jūsų skaitytojui už pastebėtą klaidą ir atsiprašome dėl kilusių nepatogumų. Pirkėjui pageidaujant, įsigytą vaikišką pripučiamą ratą „Intex“ priimsime atgal į „Senukų“ prekybos centrą ir grąžinsime už prekę sumokėtus pinigus,“ – Laima Petraitytė,
UAB „Senukų prekybos centras“ komunikacijos projektų vadovė.