Praėjusį sezoną Eurolygoje, kur „Panathinaikos“ ekipa nužygiavo iki ketvirtfinalio, J. Mačiulis vidutiniškai per 24 minutes rinko po 10,1 taško (56 proc. dvitaškiai, 40 proc. tritaškiai, 71 proc. baudos) ir atkovodavo po 4,1 kamuolio.

Pranešama, kad aktyviai vasaros rinkoje dirbantys „Panathinaikos“ komandos vadovai jau ieško pamainos J. Mačiuliui.

Atėnų komandą kol kas papildė tik trys naujokai, tačiau didžiausią darbą vadovybė atliko pratęsdama sutartis su svarbiausiais praėjusio sezono žaidėjais.

Naują kontraktą su „žaliaisiais“ jau pasirašė komandos siela Dimitris Diamantidis, geriausiai besiginantis Eurolygos žaidėjas Stephenas Lasme, atletiškasis Jamesas Gistas bei puikiai į ekipą įsiliejęs amerikietis Ramelas Curry.

Be to sutartis su komanda kitam sezonui turi kroatas Roko Leni Ukičius ir Michaelas Bramosas. Tai reiškia, jog „Panathinaikos“ klubo marškinėlius kitą sezoną vilkės mažiausiai šeši senbuviai.

Klubas jau spėjo pasirašyti sutartis ir su trimis naujokais. Iš pradžių komanda pasikvietė 22-ejų metų 195 cm ūgio talentingą graiką Nikos Pappą, bei 23-ejų metų 202 cm ūgio Vladimirą Jankovičių.

Naujas Atėnų klubo pirkinys – po dvejų metų pertraukos „Panathinaikos“ ekipoas aprangą apsivilksiantis Antonis Fotsis. Aukštaūgis su Graikijos čempionais pasirašė trejų metų sutartį.

Kol kas didžiausias klaustukas kabo ties Sofoklio Schortsaničio pavarde. Graikas yra siejamas su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa.

Nors dar tik pati tarpsezonio pradžia, „Panathinaikos“ klubas jau žino devynių krepšininkų, žaisiančių komandoje kitą sezoną, pavardes. Atėnų klubą drąsiai galima vadinti tarpsezonio pradžios nugalėtojais.