„Kartu su Iris van Herpen pirmą kartą sukūrėme kolekcijos elementus naudodami unikalias, perregimas, į kaulinį audinį panašias struktūras, atspausdintas „Mammoth Stereolithography“ 3D spausdintuvu. Dėl tokio spausdinimo būdo kolekcijos suknelės yra besiūlės ir yra pritaikomos įvairiems dydžiams. Trimatis spausdinimas gali padaryti tai, ko negali tradicinis drabužių siuvimas, kai sudėtingi elementai turi būti sukurti sparčiai ir sujungti į vientisą drabužį“, – sakė „Materialise“ projektų vadovas Svenas Hermansas.
Drabužių dizainas iš pradžių buvo sukurtas kartu su belgų architektu ir kompiuterinės grafikos specialistu Isaie Bloch ir pritaikytas 3D spausdinimui, naudojant specialias programas. Pašalinus modelių trūkumus, jie buvo atspausdinti 3D spausdinimo technologijos prietaisu, kuris spausdina objektus sluoksniavimo metodu. Skystoje spausdinimo medžiagoje modeliai yra formuojami ir sukietinami ultravioletinių spindulių lazeriais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)