6 porcijos

Produktai:

1 šaukštas aliejaus, dar šiek tiek patepti,
3 riekelės kiaulienos kumpio,
2 poro stiebai,
1 česnako skiltelė,
2 čiobrelių šakelės,
100 g šaldytų žirnelių,
3 kiaušiniai,
200 ml grietinėlės,
100 ml pieno,
2 sluoksniuotos tešlos lakštai,
50 g kamembero.

Kaip gaminti:

1. Nupjaukite nuo poro stiebų tamsią dalį, stiebus perpjaukite perpus, smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite kiaulienos kumpio riekeles, susmulkinkite čiobrelių lapelius. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite porą ir kiaulienos kumpį. Suberkite smulkintus česnaką ir čiobrelius, 1 min pakepkite, tada suberkite žirnelius ir dar 2 – 3 min. pakepkite.

3. Išplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę, pieną, įberkite druskos, pipirų, vėl išplakite.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tešlos lakštus patepkite aliejumi. Vieną lakštą (aliejumi patepta puse į apačią) įklokite į kepimo skardą, kad tešlos kraštai būtų išsikišę virš skardos kraštų, tada uždėkite antrą tešlos kraštą. Ant viršaus uždėkite įdarą su porais, užliekite mase su kiaušiniais.

Ant viršaus uždėkite kamembero griežinėlius, pabarstykite čiobreliais. Tešlos kraštus užlenkite į vidų ir prispauskite prie kepimo skardos kraštų.

5. Įkaitintoje orkaitėje kepkite pyragą 30 min. Patiekite šiltą arba atvėsusį iki kambario temperatūros.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją