Pasidalinkite jus labiausiai suintrigavusiais faktais apie aktualius XXI a. pasaulio įvykius, papasakokite – ko labiausiai laukiate ar bijoje? O galbūt norite pažvelgti į ateitį – kaip jūsų nuomone dabartiniai įvykiai padarys įtaką ateičiai?

Konkursą pratęsiame ir laukiame jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Knyga“ iki liepos 8 d. Trys laimingieji bus apdovanoti Česlovo Iškausko knyga „Nuo Žemės iki Mėnulio“, su autoriaus autografu.

Knygoje autorius atidžiau pažvelgia į esminius pasaulio „-izmus“: terorizmą, nacionalizmą, patriotizmą, religijų skirtumus, demografijos, migracijos, ginklavimosi peripetijas. Susiedamas istorijos faktus ir mūsų dienų aktualijas autorius analizuoja daugiausia dėmesio patraukusius XXI a. įvykius: rugsėjo 11-osios teroristinį išpuolį, Domodedovo oro uosto tragediją, V. Putino politikos užkulisius, JAV rinkimų peripetijas ir akies krašteliu žvilgteli į žmonijos ateitį – demografinius gyventojų pokyčius, skrydžius į kosmosą, naujų valstybių kūrimąsi.

Žurnalistas, politikos apžvalgininkas Česlovas Iškauskas – ir DELFI autorius. Jo knygą „Nuo Žemės iki Mėnulio“ išleido leidykla „Obuolys“.

Savo nuomone apie jį labiausiai neraminančius pokyčius išdėstė ir skaitytojas Remigijus:

„Stebint pokyčius, labiausiai neramina parlamentarizmo ir demokratijos pokyčiai tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Valdžia, išrenkama atstovavimui, visiškai praranda ryšį su atstovaujamaisiais. Atstovaujamoji demokratija praktiškai nebegalima, nes įsipareigojimus atstovaujamiesiems keičia susitarimai su kitais atstovaujančiaisiais. įvertinant tai, kaip ši sritis pasikeitė per pastaruosius 20 metų, tikėtina, kad artėjame prie santvarkų permainos.

Kaip žlugo vergovė, feodalizmas taip ir dabartinės pasaulinės santvarkos laukia neišvengiami pokyčiai. Klausimas, tik ar jie bus skausmingi ir ar nenublokš atgal kaip Romos žlugimas. Tikėkimės, kad šiais technikos pažangos laikais bus nueita tiesioginės demokratijos keliu", - rašė jis.

Mintimis pasidalino ir Ignas Kriaučiūnas. Jis už savo rašinį apdovanojamas knyga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)