13 val. Babrungo slėnyje Plungės miesto šventės atidarymą skelbs Žemaitijos regiono dainų šventė, kurioje dalyvaus daugiau nei 120 dainininkų. Tai geriausi Žemaitijos chorai iš Mažeikių, Telšių, Rietavo ir žinoma Plungės. Kartu su dainų šventės chorais bendras dainas atliks ir jaunoji, išskirtinio balso savininkė, televizijos projekto Lietuvos talentai II vietos nugalėtoja Bjelle.

Žemaitijos regiono dainų šventėje Plungėje dalyvaus ir daugiau nei 400 šokėjų, tarp kurių Plungės kultūros centro liaudiškų šokių ansamblis „Suvartukas“, net šeši šokių kolektyvai iš Šiaulių, šokėjai iš Žlibinų, Gargždų, Mažeikių ir Telšių. Šventės dalyviai liaudies šokiu ir daina ne tik  džiugins plungiškius, bet ir padės Žemaitijos geriausiems meno kolektyvams pasiruošti 2014-ųjų metų Lietuvos Dainų šventei įvyksiančiai Vilniuje.

Tą pačią birželio 15 dieną, nuo 15 valandos, Babrungo slėnyje jau XIII kartą Plungėje įvyks respublikinis pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis. Orkestrų muzika Plungėje, kaip niekur kitur skamba ypač iškiliai, juk būtent čia kunigaikščių Oginskių rūmuose buvo įkurtas pirmasis orkestras Lietuvoje. XIII-ąjame orkestrų festivalyje dalyvaus net 10 orkestrų, kuriuose groja per 400 muzikantų. Festivalio metu visi orkestrai atliks solines programas ir jungtinį repertuarą, kurį sudaro: M. K. Oginskio „Polonezas“, aranžuotas K. Daugėlos, J. Navakausko „Valsas“, V. Stanaičio „Linksmieji dūdoriai“, K. Daugėlos „Orkestro atostogos“, E. Bružo „Jaunystės vaivorykštė“ ir dainų popuri pagal Ž. Žvagulio populiariausius kūrinius. Šis kūrinys dainuojant pačiam Žilvinui Žvaguliui ir grojant daugiau nei 400 orkestrų muzikantams Lietuvoje skambės pirmą kartą.

Tarp pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalio dalyvių Lietuvos Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas", Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, Pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“, Pučiamųjų instrumentų orkestras „Aukštyn“, orkestrai iš Plungės, Telšių, Platelių, Skuodo bei Sedos. Orkestrų muzikines programas sustiprins ir bendros orkestrų, choreografinių grupių kompozicijos. Renginiuose svečiuosis oficialios delegacijos iš Vokietijos, Norvegijos, Švedijos, Čekijos, Latvijos, Rusijos ir Lenkijos.

Kviečiame į Plungės miesto šventę kurios metu vyks Žemaitijos regiono dainų šventė ir XIII-asis respublikinis pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis!

Plungės kultūros centras, siekdamas prisidėti prie Lietuvos dainų šventės išskirtinių tradicijų puoselėjimo, Plungės kultūrinio savitumo užtikrinimo bei kunigaikščių M. Oginskio ir K. Oginskio muzikinių tradicijų tąsos, organizuoja įvairius projektus, tarptautinius ir respublikinius nepaprastai reikšmingus Lietuvos kultūrai, festivalius.