Niekada iš jų nepirkau šio skanėsto, kažkaip nepatikimai atrodo saulėje pabuvęs riebios tešlos ir mėsos pyragėlis. Bet šiemet vos seilėmis nepaspringau, kaip baisingai jų užsinorėjau! Žinoma, susilaikiau, bet grįžusi namo puoliau gaminti naminių čeburekų. 

Šį receptą man davė teta, o jai davė kažkokia totoriškos kilmės pažįstama. Žodžiu, patikrintas reikalas. Jie nuostabūs, nepakartojami! Gaminant pagal šį receptą išeina 10 vidutinio dydžio čeburekų, taigi užteks visai šeimynai.

Tešlai reikės:
250 ml vandens,
20 g saulėgrąžų aliejaus,
10 g druskos,
1 kiaušinio,
80 g miltų plikiniui,
3 šaukštų degtinės,
480 g miltų.

Įdarui reikės:
300 g maltos kiaulienos,
200 g maltos jautienos,
1 didelio svogūno,
2 skiltelių česnako,
150 g kefyro,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
džiovinto mairūno.

Gaminimas. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, įspauskite česnaką, įberkite prieskonius, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite kartu su malta mėsa.

Tuomet ruošiame tešlą. Vandenį užvirinkite kartu su aliejumi ir druska. Kai užvirs, maišydamos supilkite miltus, skirtus plikiniui, ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

Palikite atvėsti, o atvėsus įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite, supilkite degtinę, suberkite likusius miltus ir labai gerai išminkykite. Tešlą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Išėmusios atšaldytą tešlą perminkykite, padalinkite ją į 10 gabalėlių, plonai iškočiokite, įdėkite paruošto įdaro ir sandariai užspauskite kraštelius rankomis ir šakute.

Čeburekus virkite gerai įkaitintame aliejuje (gilioje keptuvėje), kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Shutterstock nuotr.