Aktyviausios derybos pastaruoju metu vyksta tarp "Real Sociedad" ir Stambulo "Besiktas" atstovų. San Sebastjano klubas jau seniai yra pareiškęs norą įsigyti "Besiktas" puolėją Nihatą Kahvečį ir pasirengęs atiduoti už jį E.Jankauską bei dar sumokėti keletą milijonų JAV dolerių.

Turkijos komandos vyr. treneris vokietis Christophas Daumas taip pat mielai pasikviestų Lietuvos rinktinės puolėją. Viskas galutinai turėtų paaiškėti gruodžio pradžioje, kai Ispanijos klubams bus leista registruoti naujus žaidėjus.

Supranta

Vakar E.Jankauskas LŽ teigė dar negalįs tvirtai pasakyti, kad šį sezoną paliks San Sebastjaną. Kitų pasiūlymų, be "Besiktas", futbolininkas kol kas negavo, tačiau mąsto apie galimas permainas tiek savo, tiek kitų komandos narių karjeroje.

"Trečius metus nepajėgiame išsikapstyti iš to mėšlo. Nuolat velkamės lentelės pabaigoje, todėl reikia kažką daryti, - sakė puolėjas. - Arba klubas privalo keisti žaidėjus, arba žaidėjai - klubą".

Po vienos iš treniruočių Ispanijos žiniasklaidai E.Jankauskas tvirtino suprantąs savo klubo vadovus, kurie nori jį iškeisti į kitą futbolininką. Puolėjas teigė priimsiąs galimą "Besiktas" pasiūlymą, nors norėtų likti Ispanijoje bei padėti savo dabartinei komandai.

"Suprasiu, jei klubas norės mane iškeisti. Futbolo pasaulyje normalu, kad vieni žaidėjai ateina, kiti - išeina, - sakė E.Jankauskas. - Tam futbolininkui, kuris galbūt mane pakeis, palinkėčiau daug sėkmės ir įvarčių, kurie išgelbėtų klubą".

Kalbos apie atsisveikinimą su Lietuvos rinktinės žaidėju dar sustiprėjo po pralaimėtų rungtynių (1:3) išvykoje La Korunjos "Deportivo" komandai. E.Jankauskas turėjo keletą progų pasižymėti, tačiau jų neišnaudojo ir 59 min. buvo pakeistas. "Pralaimėjimo kaltininkas? Nežinau, ar tai teisingas žodis.

Žinoma, galėjau keletą kartų įmušti įvartį, tačiau nepadariau to. Tiesa, kad mums trūko tikslaus paskutinio smūgio. Tada būtume galėję iškovoti tašką ar net visus tris, - visai nebandė teisintis E.Jankauskas. - Man, kaip ir visai komandai, liūdna dėl pralaimėjimo, dėl mūsų padėties turnyro lentelėje, tačiau galvas nuleisti dar anksti. Mes žaidėme gerai, rungtynių yra likę daug, todėl tikiuosi, jog padėtis pasikeis".

Be turko N.Kahvečio, "Real Sociedad" akiratyje pastaruoju metu taip pat atsidūrė Portugalijos pilietybę turintis brazilas Christianas iš Bordo "Girondins" bei jugoslavas Darko Kovačevičius iš Romos "Lazio". Norėdamas įsigyti bent vieną iš šių žaidėjų "Real Sociedad" tikriausiai turės atsisveikinti ne tik su E.Jankausku, bet ir kitu brangiai kainavusiu puolėju - gruzinu Georgijumi Demetradze.

Anglai

Neseniai susidomėjimą E.Jankausku pademonstravo ir Anglijos "Premier" lygos "Ipswich Town" vadovai. Šio klubo atstovai kreipėsi ne į patį futbolininką ar jo agentą, o į Lietuvos futbolo federacijos generalinį sekretorių Julių Kvedarą. Pastarasis vakar LŽ sakė nežinąs, kodėl Ipsvičo vienuolikės vadai pirmiausia paskambino į Lietuvą, ir teigė pirmą kartą gavęs užsienio klubo prašymą apibūdinti žaidėją.

"Jie tiesiog paskambino į federaciją ir paprašė informacijos apie E.Jankauską - jo ūgio, svorio, kur ir kada žaidė, kiek įvarčių įmušė, žodžiu, beveik visos biografijos", - pasakojo LFF generalinis sekretorius. Vakar į Angliją buvo išsiųsti visi LFF turimi duomenys apie Lietuvos rinktinės puolėją.

Šiais metais "Ipswich Town" futbolininkai, rungtyniaujantys ir UEFA taurės turnyre, itin nesėkmingai žaidžia savo šalies pirmenybėse - per 13 mačų surinkti tik 8 taškai, užimama 19-oji vieta tarp 20 komandų.

Prastas klubo žaidimas aiškinamas nevykusia naujų futbolininkų pirkimo strategija prieš sezoną: "Arsenal" parduotas Anglijos rinktinės vartininkas Richardas Wrightas, puolėjas Jamie Scawcroftas persikėlė į "Leicester city", o atvyko tik puolėjas Finidi George'as bei italas vartininkas Matteo Sereni. Didžiosios Britanijos futbolo apžvalgininkų nuomone, "Ipswich Town" šiais metais trūksta dar bent 3 aukšto lygio žaidėjų.

Be E.Jankausko, "Premier" lygos autsaideris šiuo metu bando iki sezono pabaigos iš Milano "Inter" pasiskolinti turką Hakaną Shukurą.