Pavėluotai prisidėjęs prie naujajam sezonui besirengusių žalgiriečių, A.Jurkūnas per varžybas dažnai atrodydavo tarsi blankus pernykščio žaidėjo šešėlis.

"Nors "Žalgirio" vadovai lapkričio 10-ąją man leido pasirinkti - žaisti už mažesnį atlyginimą arba atsisveikinti, liko vienintelis kelias, nes pasiūlyta suma atrodė juokingai maža", - pasakojo buvęs žalgirietis. Jis pridūrė, kad klubas dar liko "daugokai skolingas".

Neoficialiomis žiniomis, A.Jurkūnas pagal sutartį su A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centru šį sezoną būtų uždirbęs apie 180 tūkstančių dolerių. Kokia bus kompensacija už nutrauktą kontraktą, anot puolėjo, bus nuspręsta per tebesitęsiančias klubo derybas su šiuo metu JAV esančiu jo agentu šilutiškiu Steponu Kairiu.

"Manau, kad po kelių dienų bus matyti, kaip susiklostys mano reikalai. Daug priklausys nuo "Polonia" siūlomų sąlygų. Varšuvoje toliau lauksiu naujienų iš agento. Liko pusė sezono, tad ne taip jau ir svarbu, kur jį baigsiu", - samprotavo A.Jurkūnas.

"Polonia" komandoje jau yra vienas lietuvis - A.Jurkūno bendraamžis, 209 cm ūgio "centras" Alvydas Tenys.

A.Jurkūną vakar į Vilniaus oro uostą nuvežęs kitas buvęs žalgirietis 25 metų 188 cm ūgio įžaidėjas Kęstutis Marčiulionis irgi gavo kvietimų iš Lenkijos, taip pat ir iš Rusijos klubų.