Kinijos neįgaliųjų meno trupės kolektyvas pirmąjį gyvą pasirodymą Lietuvoje surengė Klaipėdos arenoje. Vėliau trupė pradėjo ruoštis pasirodymui Vilniuje. Trupė apsistojo Anupriškėse esančiame poilsio ir pramogų parke „TonyResort“, kuriame surengė pasirodymą šio parko naujojo sezono atidarymo proga.

„Anupriškėse pamatėme tikrą lietuviškos gamtos grožį. Visi mūsų per tas dienas patirti dalykai susivedė į vieną norą – supratome, kad norėtume Lietuvoje koncertuoti dar kartą. Čia tikrai daug mielų ir gražių žmonių. Beveik visi trupėje priėjome vieningos nuomonės, kad jūsų šalyje tikrai gražiausi miškai ir žmonės.
Kinijos neįgaliųjų meno trupė Lietuvoje atliko ir du lietuviškus kūrinius. Pirmąjį – Jurgos „Nebijok“ – atliko nuo gimimo nereginti kinė. Antrasis kūrinys lietuvaičiams buvo tikra staigmena – tradiciniais kinų liaudies ir kitais instrumentais atliktas kūrinys „Trys milijonai“, susilaukęs gausių aplodismentų ir prašymų pakartoti.
„Apie šį kūrinį nieko ankščiau nežinojome. Jį susiradome internete ir tik vėliau, jau po pasirodymo Klaipėdoje, sužinojome, kad jis čia yra laikomas tarsi antruoju himnu. Dėl to labai džiaugiamės, kad jį pavyko atlikti taip gerai, kaip ir planavome. Jautėme atsakomybę prieš lietuvaičius“, - pasakojo Xiaofei Guo.
Kinijos neįgaliųjų meno trupės pasirodymas
Šokdami, dainuodami, koncertuodami trupės atlikėjai sukuria ypatingus estetinius reginius. Kinijos neįgaliųjų meno trupė parodo, jog siekdamas grožio ir meilės žmogus gali įveikti pačius sudėtingiausius fizinius ir psichologinius barjerus. „My Dream“ – sužavi savo profesionalumu ir nuoširdumu.
„Kadangi Lietuva pirmoji mūsų aplankyta Baltijos šalis, važiavome čia tikėdamiesi įsigyti ir gero gintaro. Pas mus Kinijoje yra sakoma, kad jūsų krašte galima rasti tikrai kokybiško gintaro“, - pasakoja Xiaofei Guo.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)