4 porcijos

Produktai:

300 g kaspinėlių formos makaronų,
1 vidutinio dydžio cukinija,
1 agurotis,
150 g šviežių žirnelių su ankštimis,
8 – 10 šparagų stiebų,
1 didelis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
30 – 50 g parmezano,
alyvuogių aliejaus, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Cukiniją ir agurotį perpjaukite išilgai, paskui supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Nulupkite šparagų stiebus, perpjaukite kiekvieną šparagą į 4 – 5 dalis.

3. Nuo žirnelių ankščių nulupkite kietą ploną kraštelį, tada susmulkinkite ankštis. Užkaiskite makaronus.

4. Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais.

5. Ant kaitrios viryklės apkepkite visas daržoves aliejuje, išskyrus česnaką. Daržovės neturi būti per minkštos, jos turi išlikti traškios. Iškepusias daržoves sudėkite į lėkštę.

6. Keptuvėje pakaitinkite dar šiek tiek aliejaus, sudėkite smulkintą česnaką. Po 20 sekundžių suberkite visas daržoves, išmaišykite. Dar po pusės minutės sudėkite išvirusius makaronus. Įberkite druskos, pipirų, prieš patiekdami apibarstykite parmezanu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)