Balandžio pabaigoje Pagirių pakraštyje, prie pagrindinio, judraus kelio buvo pastebėtas jaunas, sveikas šuniukas su antkakliu. Manyta, kad kažkas jo ieškos arba pats susipratęs pargrįš namo. Bet laikas bėgo, o šunytis vis laukė. Kažkas nusegė antkaklį, vargšas pradėjo lysti. Kelis kartus vos per stebuklą išvengė automobilių ratų. Neapsikentusi netoliese esančio vienkiemio gyventoja pradėjo ieškoti pagalbos.

Su Regina sutarėme, kad Čiarlį ji priglaus iki išvykimo (moteris planuoja trims mėn. išvykti dirbti į užsienį vasarai), o mes padėsime jam surasti namus. Globėja labai sunkiai verčiasi ir pati negali išlaikyti dar vieno augintinio. Namus šiuo metu be Čiarlio saugo dar keturi Reginos šuniukai.

Nuvažiavome su vaistais nuo erkių ir kitų parazitų, nuvežėme šiek tiek sauso maistelio.

Šuniukui dar nėra metų, labai linksmas , paklusnus ir energingas. Puikiai sutaria su kitais gyvūnais, santūrus jų atžvilgiu. Mielai leidžia laiką su vaikais, bičiulis visiems nepažįstamiems. Turi ilgą, kiek šiurkštoką, gražų ir prižiūrėtą kailį, tinkantį žiemoti ir gyventi lauke. Čiarlis vidutinio ūgio, stambių kaulų. Deja, greičiausiai yra kažkada nuskriaustas, nes bijo pakeltos rankos. Kodėl jis atsidūrė gatvėje ir kokia jo praeitis – nesužinosime. Dabar verčiame naują likimo lapą ir pradedame ieškoti Čiarliui naujų namų ir atsakingų šeimininkų.

Norime nuvežti Čiarliui būdą. Galbūt yra galinčių pagelbėti transportu? Būdą reiktų paimti iš Vilniaus ir nuvežti į Pagirius. Reikalingas didesnis automobilis. Taip pat visų prašome padėti įsigyti maisto ir paskiepyti Čiarlį – reikalinga suma yra 120 litų.

Čiarlis turės globą iki birželio vidurio, o vėliau turėsime ieškoti, kur jį padėti.

Susisiekti: +370 615 58898; +370 689 73782; info@rainiukas.lt („Rainiukas“ VšĮ)