Ar ne baisu grįžus namo pagalvoti apie kažką ir likti nesuprastam, kai dėl to viskas gali nuvesti iki ginčo (geriausiu atveju), galiausiai - skyrybų (kas lieka tuomet apskritai)?

Lieka internetas ir forumai. Tik paskelbus netokią/neparankią nuomonę galite susilaukti neapykantos pliūpsnių, „bano“ ar visuotinio pasmerkimo. Ir gauti visą laiką liekančią aurą... Ką gi, į internetus lįsti nebegalima... Kas tuomet lieka?

Sakote, laisva šalis? Jūs bent žodeliu užsiminkite, o paskui jau visi žinos, ką jūs mąstote (dėsis žinantys).

Todėl aš geriau ignoruoju. Ne situaciją, apie kurią norėčiau pasisakyti, ne jos atspalvį. Geriausiai apsimetu puskurte arba pusakle. Tuomet visi mano, kad tu priklausai jų ratui. Ir nesmerkia.

Nekalbu apie sėdėjimą paveiksliukų albume, tik su kitu atspalviu, ne dangaus mėlynumo. Nors niekaip man tai nesuprantama. Štai pažįstu žiūrinėjančius paveiksliukus ir bliaunančius net darbo vietoje. Na, apie tai, kad tuo metu reiktų dirbti aš jau nieko nebesakau.

Apie tai, kad reiktų bendrų pinigų neskirti nedirbantiems - irgi. Nes juk tebūnie. Palikime taip, kaip yra, šventąsias Dievo aveles, tegul laksto, gal dar siūlyčiau algą pakelti. Tuomet savo sąžines nuramintumėme. Pakėlę algas palikime ramybėje, na, po kurio laiko vėl galime pakelti, kam ieškoti kaltų?

Taigi aš tikrai bijau. Jau geriau nesivelti. Čia kaip mokykloje, kai leptelėjau kad kelnės nieko ypatingo, ir klasės damutė baisiai supykusi ir užsiutusi nustatė prieš mane kitas klasiokes. Gavau pamoką. Bet vėlgi, kiek galima būti įlindus į smėlį? Net galvoje spengia jau...

Čia kaip su tauriaisiais lašais darbo vietoje. Visi toleruoja. Niekas nemato. Nepagautas - ne vagis. Nepagavau, bet žinau, tik ką vadovui pasakyti? O gal vadovas su tauriaisiais lašais draugauja arba nėra prieš? Kad tik nepasirodyčiau nemokanti linksmintis, o kaip žinia, kas nemoka to daryti, nesugeba ir produktyviai dirbti. Bet kaip gi nauda įmonei?

Pridedamąją vertę reikia nešti, galbūt taurieji lašai prisideda... Taigi baisu net prasižioti, žinant, kad lazda turi du galus ir vieną dieną gali išėjęs gauti per galvą, jei ne su varveklu, tai su „beisbolke“...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!