Beveik pusė (48 proc.) vairuotojų laikosi neutralios pozicijos ir mano, kad kai kurie sklandantys mitai yra išgalvoti ir kai kurie – tikri faktai, rodo transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai.

Tačiau vis dėlto vairuotojai labiau linkę tikėti, kad tai tikra (44 proc. apklaustųjų). Kai kurie vairuotojai iš tiesų vairuoja taip, kaip apie juos kalbama. Mitų nebūtų, jei nebūtų realių pavyzdžių. Kad sklandančios istorijos yra pramanai, mano vos 8 proc. apklausos dalyvių.

Negana to, dauguma vairuotojų (apie 60 proc.) yra įsitikinę, kad sėdėjimas prie tikros markės automobilio vairo turi įtakos vairavimo stiliui. Jų nuomone, kai kurių markių vairuotojai jaučiasi pranašesni už kitus. Likusieji 40 proc. vairuotojų mano, kad vairavimo stiliui daugiausia įtakos daro ne automobilio markė, o asmenybė ir žmogaus savybės.

Iš Autogidas.lt apklausos rezultatų matyti, kad daugiausia gandų sklando apie „BMW“ vairuotojus, vienas kitas – apie „Audi“, „Fiat“ ir „Renault“ markių automobilių vairuotojus. Toliau pateikiame, kokie dažniausiai mitai ar gandai minimi vairuotojų.

„BMW“ vairuotojai mėgsta greitį; jie galvoja, kad niekas jų negali aplenkti; nesilaiko kelių eismo taisyklių ir nepažįsta kelio ženklų; neretai stovėjimo aikštelėje jiems nepakanka vienos vietos automobiliui, gąsdina praeivius; jiems neegzistuoja posūkių signalai – retai kada išvysi „BMW“ vairuotoją, rodantį, į kurią pusę pasuks; nepraleidžia pėsčiųjų; kultūringi tik vyresnio amžiaus ir už prabangaus „BMW“ vairo sėdintieji.

„Audi“ vairuotojai gana ramūs, solidūs, „Audi“ – arba prabangi markė, arba pigi jaunuolio mašina; nuolatos viršija greitį (tačiau dalis respondentų kaip tik sako, kad važinėja ramiai); „Audi“ vairuotojams patinka patobulinti savo automobilio interjerą; prastai stato automobilius stovėjimo aikštelėse.

Vairuojantieji „Volkswagen“ – pedantiški, dažnai be vairavimo patirties; taupūs žmonės, jiems rūpi tik automobilio ekonomiškumas; važiuoja tvarkingai.

Kad ir kiek mitų sklandytų, Autogidas.lt respondentai atkreipia dėmesį, kad neretai net ne markė, o konkretus modelis turi tam tikros įtakos vairavimo stiliui. Pavyzdžiui, apskritai „Volkswagen“ vairuotojai apibūdinami kaip santūrūs ir ramūs, bet apie „Volkswagen Golf“ vairuotojus kalbama priešingai – jie visuomet pirmi lekia nuo šviesoforo, entuziastingai spaudžia akseleratorių ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)