2010 m. iškeltose prabangiose E. Baranausko vestuvėse įtakingų svečių netrūko. O G. Žiukui teko ypatingas vaidmuo – jis R. Baranausko sūnaus santuokos ceremonijoje buvo liudytoju, kartu su jaunikio seserimi Ieva.

Regis, G. Žiukas nuo buvusio „Snoro“ prezidento aplinkos nenutolo. Mat būtent jam priklausantį prabangų BMW M3 DELFI žurnalistai aptiko prie Valstybinės mokesčių inspekcijos akiratyje atsidūrusio kotedžo sostinėje, A. Krutulio gatvėje.

R. Baranausko sūnaus vestuvių liudytojas G. Žiukas DELFI neneigė, kad prie kotedžo puikavosi jo BMW.

„Na, ir kas? Ką noriu, tą darau. Laisvas žmogus laisvoje šalyje“, - kalbėjo E. Baranausko bičiulis.

Paklaustas, ar turi savo vardu registruoto nekilnojamojo turto A. Krutulio gatvėje, pašnekovas tiesaus atsakymo nepateikė. „Koks skirtumas? Ar aš turėčiau aiškintis, ką aš darau? Šiandien ten, rytoj – ten. Kur noriu, ten gyvenu, ką noriu – tą darau, žinokite“, - tęsė G. Žiukas.

Pasiteiravus, ar buvo liudytoju E. Baranausko vestuvėse, jis vėlgi atsakė aptakiai: „Gal buvau“.

Paprašytas pakomentuoti, kodėl kotedžas oficialiai nekilnojamojo turto registre neegzistuoja, verslininkas pasiūlė šį klausimą užduoti mokesčių inspektoriams. „Tai gal ir skambinkit į Mokesčių inspekciją ir klauskite“, - sakė G. Žiukas.

Jis taip pat pasigyrė turįs ne tik šį BMW M3, bet ir daugiau automobilių. „BMW M3 turiu. Ir visokių dar. Turiu penkis ar šešis automobilius. Ką noriu, tą turiu. Aš juos uždirbau, deklaravau“, - dėstė E. Baranausko bičiulis.

Paklaustas, ar deklaravo turtą A. Krutulio gatvėje, verslininkas nusijuokė ir atsakymo nepateikė. „Nelabai suprantu, ką čia norite išklausti“, - stebėjosi G. Žiukas. Jis taip pat pridūrė nežinantis, kam priklauso turtas A. Krutulio gatvėje.

Dar sykį pasiteiravus, ar jis gyvena šiame kotedže, G. Žiukas pateikė eilinį aptakų atsakymą. „Noriu – gyvenu, noriu – negyvenu. Šiandien ten, rytoj ten“, - reziumavo pašnekovas.

DELFI primena, jog Valstybinė mokesčių inspekcija R. Baranausko valdose stovintį, bet oficialiai neegzistuojantį kotedžą aptiko vykdydama projektą „Būstas be mokesčių“. Šio projekto eigoje mokesčių inspektoriai, pasitelkdami „Google Maps Street View“ paslaugą, tikrina galimai turtus nuslėpusių asmenų valdose realiai egzistuojantį nekilnojamąjį turtą. Kovą startavusio Mokesčių inspekcijos projekto akiratyje – jau apie pustrečio šimto Vilniaus ir Kauno gyventojų. Tikrinamos ir oficialiai neegzistuojančius namus stačiusios įmonės. Tokiu būdų mokesčių inspektorių akiratyje atsidūrė jau apie 30 statybų kompanijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)