6 porcijos
Produktai:
6 agurkai,
1 tuno skardinė (savo sultyse),
8 ančiuviai,
1 kiaušinis,
6 putpelių kiaušiniai,
2 svogūnų laiškai,
sauja petražolių,
1 šaukštelis garstyčių,
1 šaukštelis baltojo vyno acto,
alyvuogių aliejaus, druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Pagaminkite įdarą. Kietai išvirkite vištos kiaušinį (9 min.) ir putpelių kiaušinius (4 min.). suskaldykite lukštus, sudėkite kiaušinius į šaltą vandenį, o tada nulupkite. Vištos kiaušinį sutrinkite, putpelių kiaušinius perpjaukite perpus.
2. Petražolių lapelius nuskabykite, lapelius kuo smulkiau supjaustykite. Taip pat smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.
3. 6 ančiuvių filė supjaustykite išilgai juostelėmis. Likusias dvi – smulkiais gabalėliais.
4. Nupilkite tuno sultis, sumaišykite su smulkintu vištos kiaušiniu, ančiuviais, svogūnais ir petražolėmis.
5. Užpilui sumaišykite 2 – 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, garstyčias, actą, druską ir pipirus. Užliekite užpilu įdarą ir išmaišykite.
6. Agurkus perpjaukite išilgai perpus, išskobkite minkštimą (jo nereikės). Įdėkite į agurkų valteles įdaro, papuoškite ančiuvių gabalėliais ir putpelių kiaušinių puselėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite.
Skanaus!