6 porcijos

Produktai:

6 agurkai,
1 tuno skardinė (savo sultyse),
8 ančiuviai,
1 kiaušinis,
6 putpelių kiaušiniai,
2 svogūnų laiškai,
sauja petražolių,
1 šaukštelis garstyčių,
1 šaukštelis baltojo vyno acto,
alyvuogių aliejaus, druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Pagaminkite įdarą. Kietai išvirkite vištos kiaušinį (9 min.) ir putpelių kiaušinius (4 min.). suskaldykite lukštus, sudėkite kiaušinius į šaltą vandenį, o tada nulupkite. Vištos kiaušinį sutrinkite, putpelių kiaušinius perpjaukite perpus.

2. Petražolių lapelius nuskabykite, lapelius kuo smulkiau supjaustykite. Taip pat smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.

3. 6 ančiuvių filė supjaustykite išilgai juostelėmis. Likusias dvi – smulkiais gabalėliais.

4. Nupilkite tuno sultis, sumaišykite su smulkintu vištos kiaušiniu, ančiuviais, svogūnais ir petražolėmis.

5. Užpilui sumaišykite 2 – 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, garstyčias, actą, druską ir pipirus. Užliekite užpilu įdarą ir išmaišykite.

6. Agurkus perpjaukite išilgai perpus, išskobkite minkštimą (jo nereikės). Įdėkite į agurkų valteles įdaro, papuoškite ančiuvių gabalėliais ir putpelių kiaušinių puselėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją