Ryžiai su citrina ir imbieru

Jei atsibodo įprastas ryžių skonis, pabandykite juos paskaninti imbiero ir citrinos aromatais. Galite patiekti kaip garnyrą arba kaip pagrindinį vegetarišką patiekalą.

Gaminimo trukmė: 40 minučių

12 garnyro porcijų reikės:

2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų šviežio imbiero (nuskuskite ir sutarkuokite) ,
½ šaukšto kmynų,
1 žaliosios citrinos,
½ šaukštelio cinamono,
4 stiklinių vandens,
2 stiklinių Basmati ryžių,
2 šaukštelių druskos.

Gaminimo būdas:

1. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.

2. Sudėkite tarkuotą imbierą ir kmynus. Kepinkite 1 minutę.

3. Supilkite 4 stiklines vandens. Leiskite užvirti.

4. Suberkite ryžius ir druską.

5. Sumažinkite ugnį iki silpnos; uždenkite keptuvę ir troškinkite 15-18 minučių, kol visas vanduo bus absorbuotas, o ryžiai suminkštės.

6. Įlašinkite žaliosios citrinos sulčių ir įberkite žiupsnelį tarkuotos žievelės.

Vienoje porcijoje yra:
126 kalorijos,
3 g riebalų,
25 g angliavandenių,
3 g baltymų.

Šaltos kiniškų makaronų ir morkų salotos

Puikus patiekalas neskubiems sekmadienio pietums

Gaminimo trukmė: 1 valanda 20 minučių

4 porcijoms reikės:

500 g morkų,
aštraus čili padažo (pagal skonį) ,
250 g kiniškų makaronų,
3 šaukštų sojos padažo,
3 šaukštų sezamų aliejaus,
2 šaukštų smulkinto česnako,
2 šaukštų tarkuoto šviežio imbiero,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai pakepintų sezamo sėklų,
1 skardinė (200 g) kaštonų vandenyje (nusausintų, pasmulkintų).

Gaminimo būdas:

1. Nuskuskite morką, supjaustykite plonais ilgais šiaudeliais.

2. Sumeskite į 1 l verdančio vandens ir virkite 5 minutes. Nusausinkite ir perliekite šaltu vandeniu.

3. Puode užvirkite 2 l vandens.

4. Makaronus perlaužkite pusiau, sumeskite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės (1-2 minutes). Nusausinkite ir perliekite vandeniu.

5. Salotų dubenyje sumaišykite sojų padažą, sezamų aliejų, česnaką, imbierą, cukrų ir sezamo sėklas.

6. Į šią masę sudėkite morkas, makaronus, kaštonus ir svogūną. Gerai išmaišykite ir pagardinkite čili padažu.

7. Dubenį uždenkite ir palaikykite šaldytuve 4 valandas, kad geriau išsiskleistų kvapai.

Vienoje porcijoje yra:
333 kalorijos,
14 g riebalų,
48 g angliavandenių,
8 g baltymų.

Tuno kepsnys su apelsinais ir imbieru

Tai nuostabus grilyje keptas patiekalas. Barbekiu vakarėlyje pakeis nusibodusią jautieną.

Gaminimo trukmė: 20 minučių

6 porcijoms reikės:

½ stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
2 šaukštų vaisių marmelado,
1 ½ šaukšto tarkuotos imbiero šaknies,
1 ½ šaukšto aliejaus,
700 g tuno filė,
1 ½ stiklinės apelsino skiltelių,
1 stiklinė susmulkinto svogūno.

Gaminimo būdas:

1. Dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, marmeladą, imbierą ir aliejų.

2. Į dubenį su gautu marinatu sudėkite tuno filė, marinuokite 30 min. Vieną kartą apverskite tuną ant kitos pusės.

4. Tuno kepsnius kepkite grilyje. Marinatą supilkite į gilią keptuvę.

5. Į keptuvę su marinatu sudėkite apelsinų skilteles, svogūnus ir patroškinkite 2 minutes. Gausite padažą.

6. Tuno kepsnius apliekite padažu ir patiekite.

Skanaus!

Vienoje porcijoje yra:
292 kalorijos,
10 g riebalų,
13 g angliavandenių,
34 g baltymų.

Nevalytų kviečių ir imbiero sausainėliai

Traškūs sveikuoliški sausainėliai ypač patiks vaikams!

Gaminimo trukmė: 1 valanda

18 sausainėlių reikės:

1 ½ stiklinės nevalytų kviečių miltų,
¼ stiklinės cukraus,
¾ šaukštelių kepimo sodos,
½ šaukštelio džiovinto imbiero miltelių,
¼ stiklinės sirupo,
3 šaukštų apelsinų sulčių koncentrato.

Gaminimo būdas:

1. Gerai sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir imbierą, supilkite sirupą ir koncentratą.

2. Iš tešlos suformuokite 2-3 cm skersmens rutuliukus, juos suplokite cukruotu stiklinės dugnu.

3. Kepimo popierių patepkite riebalais, sudėkite sausainėlius ir 12 minučių (kol gražiai paskrus) kepkite 150 laipsnių orkaitėje.

4. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti.

Viename sausainėlyje yra:
54 kalorijos,
12 g riebalų,
13 g angliavandenių,
1 g baltymų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją