Nuo 2013 kovo 1-osios „Tuvlita“ stotyse pasikeitė tikrinimo tvarka. Nežinau kaip kituose miestuose, bet Vilniuje ši anksčiau paprasta „procedūra“ tapo jei ne tragedija, tai bent jau drama. Anksčiau, net sezono metu (gegužės-birželio mėn.) eilėse prie TAC tekdavo laukti daugiausiai valandą - pusantros.

Nuo minėtos kovo dienos minėtąjį pusvalandį laukiu tik tada, jei pavyksta atvažiuoti 7:00-7:30. Atvykus vėliau, tenka stovėti apiear daugiau nei tris valandas.

Yra daugybė laiko pabendrauti. Vėl visi, įkalinti eilėje, prabilo apie monopoliją. Kodėl, jei tam skirta organizacija „neapžioja“ srauto, negalima reglamentuoti tvarkos taip, kad tą procedūrą, kurios būtinumas taip pat nėra akivaizdus (čia verta paminėti Gruzijos pavyzdį), būtų galima atlikti ir kitose vietose, turinčiose atitinkamą technikos įrangą?!

Sunku patikėti, kad yra manančių, jog sugaišti tris darbo dienos valandas yra normalu!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro apie susidarančias eiles pasiteiravo „Tuvlita“ atstovo. Jis sakė, kad eilės iš tiesų susidaro, tačiau vairuotojams tris valandas tenka laukti tik išskirtiniais atvejais.

„Eilės yra. O kiek čia stovi žmonės? Būna - valandą, tris – čia jau išimtinis atvejis. Valandą tenka laukti“, - sakė „Tuvlita“ atstovas. Pasak jo, pagrindinė priežastis yra pasikeitę techniniai reikalavimai, ilgiau trunkančios procedūros. „Dėl papildomų dalykų, papildomų darbų, kuriuos privalome atlikti“, - paaiškino jis.

Pasak „Tuvlita“ atstovo, apibendrinus lengvojo automoblio apžiūria trunka apie 20 – 30 minučių, sunkvežimio – apie valandą.