„Kadangi esu sentikė, mūsų šeimoje yra tradicija dažyti kiaušinius vyšnių spalva. Ji simbolizuoja kraują. Šį dažymo būdą išmokau iš savo močiutės. Vaikystėje kartu su močiute ir sese dažydavome kiaušinius, vėliau juos ridendavome“, – dažydama margučius DELFI pasakojo K. Ivanova.

Šiemet margučių dažymui Kristina rinkosi svogūnų lukštus, žalius augalus. Prie kiaušinių pridėtas žoleles ir lukštus mergina sutvirtino siūlais ir sudėjusi į pėdkelnę, išvirė. Jau virtus su žolelėmis kiaušinius teko pamerkti į vyšnių spalvos dažais prisotintą skystį ir šiek tiek pamirkyti. Prakirpus kojinę ir nulupus žalius bei džiovintus augalus, atsiskleidė K. Ivanovos margučių raštai.

Tiesa, Kristina ne visus kiaušinius margino tuo pačiu būdu. Ji įsigijo tepamų margučių dažų ampulėse. Ant virtų baltų kiaušinių lukštų verslininkė bandė išgauti vyšnių atspalvį su perlamutru. Užsimaukšlinusi polietilenines pirštines, Kristina bandė nudažyti kiaušinio paviršių, vėliau jį tepė perlamutriniais dažais, tačiau galutiniu rezultatu garsi mergina neliko sužavėta. Vis dėlto pasirinktas tradicinis marginimo būdas pradžiugino labiau.

Kristina Ivanova dažo margučius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)