- Kaip šiuo metu vyksta jūsų kūrybinė veikla?

- Mūsų šių dienų kūrybinė veikla yra nuolatinės repeticijos, turai po Lietuvą, tiek su „X Faktoriumi“, tiek su Stasiu Povilaičiu. Su „4 Roses“ merginomis turim įvairių planų: naujo pavasarinio singlo įrašymas, akustinės programos ruošimas, senų lietuviškų dainų, suskambėsiančių naujai, projektas.

- Ką jums davė „X Faktorius“, kokios galimybės jums atsivėrė dabar?

- Televizija Lietuvoje turi milžinišką galią. Tai supratęs turi išmokti žaisti pagal jos taisykles, antraip, visos galimybės labai greitai užsivers. Niekam ne paslaptis, kad prieš projektą visos mūsų grupės merginos turėjo nuolatinės muzikinės veiklos, tačiau, kadangi tai nebuvo televizinė veikla ar projektai, mes nebuvome plačiai žinomos. Dabar išaugo susidomėjimas, turime daug užsakymų ir įvairių projektų. Norime nuveikti kažką reikšmingo.

- Ar nesigailite dalyvavusi, ar kartotumėte, jei tai būtų panašus projektas?

- Tikrai nesigailime dalyvavusios „X Faktoriuje“. Kaip sakome, tikriausiai labiau gailėtumėmės to nepabandžiusios. Neneigiame, kad buvo labai sunku, laukė daug iššūkių ir naujovių, tačiau tai ir daug ko išmokė, užgrūdino. Daugelio dalyvių kelias šiame projekte buvo paprastesnis, mums teko mėginti susigyventi tarpusavyje, derinti skirtingus interesus, skirtingus vokalinius ypatumus, dainavimo technikas, atlaikyti visuomenės spaudimą, dėl vyraujančių stereotipų. Viso šou metu mes nebijojome rizikuoti, žadame ir toliau mesti sau iššūkius, nes, nors buvo sunku, mes atlaikėme ir nežadame sustoti.

- Ar toliau tesiate kūrybinę veiklą su „VIG roses“?

- Pradėkime nuo to, kad „VIG Roses“ ir „4 Roses“ yra visiškai skirtingos grupės. Ir skiriasi jos ne tik merginų skaičiumi. „VIG Roses“ yra tai, kur yra mūsų siela, o „4 Roses“ kol kas mums nauja, ten būti mes mokomės, darome naujus dalykus, dainuojame kitokias, nei buvo įprasta, dainas, vėlgi, keliame sau įšūkius. Labai džiaugiamės naująja grupe ir kad ji rado savo gerbėjų ratą. Tačiau „VIG Roses“ savo veiklos nežada nutraukti, kad ji gyvuotų buvo įdėta labai daug širdies, darbo, pastangų. Tai nebuvo savaitinis projektas, kartu dainavome metų metus, turime daug projektų ir pažadų. Tačiau „VIG Roses“ nėra televizinė grupė, jos projektai nėra taip viešai matomi, nors turime suformavusį savo gerbėjų ratą, kurių apleisti taip pat neketiname.

- Gal pamąstote apie kompaktinio disko išleidimą su „4 Roses“ merginomis?

- Su „4 Roses“ merginomis turime labai daug planų (...), visos merginos labai entuziastingai nusiteikusios. Aplinkos palaikymas skatina kurti kažką naujo, kuo galėtume nudžiuginti klausytojus. Tačiau nenorime skubėti, mums svarbus rezultatas, esame orientuotos į kokybę, į tikrą, nesintetinę muziką. Muzika turi turėti reikšmę, išliekamąją vertę. Visos esame priekabios perfekcionistės, nebūsime patenkintos skubota daina, norime kažko, kas visų pirma tenkintų mūsų poreikius ir norus. Juk atlikėjas ant scenos - tai ne butaforija, dainininko darbas nėra maivytis, privalai turėti sugebėjimų, tiek vokalinių, tiek įtaigos.

- Kaip jaučiatės ir ar Diletos pokštas (dalyvauti realybės šou – DELFI) nesukėlė jokių sunkumų jums, ar ją palaikote?

- Diletos sprendimas dalyvauti šou buvo pakankamai staigus, juk buvo praėjusi vos savaitė po „X Faktoriaus“ finalo, turėjome daug suplanuotų koncertų artimiausiomis dienomis. Tačiau šou mus užgrūdino labai staigiai ir operatyviai reaguoti į netikėtas situacijas, buvome išmokusios per savaitę paruošti po kelis pasirodymus, taigi, pasiruošimas koncertams trise nebuvo sunkus. Tačiau, nors atlaikėme grupės pasirodymus trise, žinoma labai laukiame Diletos kuo greičiau grįžtant ir labai ją palaikome.

- Gal turite kokių minčių, bent numanote kokia galėtų būti jos paslaptis?

- Diletos paslaptį mes žinoma numanome, galbūt net tiksliai ją žinome, tačiau, kaip ir pati Dileta, paslaptis saugoti mokame.

- Kokie jūsų santykiai su merginomis, kurioje grupėje jaučiatės geriau, kas iš jūsų yra lyderė?

- Su merginomis šiuo metu sutariame puikiai, nebesame paauglės, taigi suprantame, kad norint eiti bendro tikslo link, reikia mokėti rasti kompromisus. Nuo pat susijungimo mes sutarėme gerai, sunkiausia būdavo tais momentais, kuomet reikėjo priimti sprendimus muzikos klausimais. Vis tik esame atkeliavusios iš skirtingų tiek muzikos, tiek gyvenimo mokyklų, domimės skirtingomis stilistikomis. Turbūt teisingiausia būtų sakyti, kad abejose grupėse jaučiamės skirtingai, „VIG Roses“ yra tai, su kuo mes užaugom, ten negali jaustis blogai. O „4 Roses“ yra kažkas visiškai naujo, įdomaus ir nepažinto. Grupėje „4 Roses“ lyderių nėra, galbūt tuo mes labiausiai ir skiriamės nuo kitų merginų grupių. Kadangi esame sudarytos iš keturių stiprių solisčių, visas partijas dalinamės po lygiai ir ieškom geriausio skambesio. Visos esame individualistės, siekiančios bendro tikslo.

- Šiuo mentu vyksta koncertinis turas po visą Lietuvą ir dar kartu dirbate su „VIG roses“. Kaip visur suspėjate, ar dar nejaučiate, kad pervargstate?

- Prie ritmo esame pripratusios. Tikriausiai daug blogiau jaustumėmės, jeigu veiklos kiekiai sumažėtų. Juk anksčiau reikėdavo laviruoti tarp darbų, studijų, koncertų ir viską spėdavome. Vienas geriausių posakių mūsų gyvenimuose yra: „kuo daugiau darai, tuo daugiau spėji“. Žinoma, būna, kad pavargsti, tačiau pakanka vienos ramios dienos ir jau vėl nori bėgti.

- Ką jums reiškia dainavimas, nuo kelių metų pradėjote dainuoti?

- Visos grupės merginos dainuoja nuo mažų dienų, yra užaugusios muzikaliose šeimose. Noras dainuoti neatsirado iš niekur, tai tikriausiai buvo užkoduota genuose. Visos lavinome dainavimo technikas muzikos mokyklose, choruose, pas vokalo dėstytojus. Jau prieš šou turėjome daug sceninės patirties. Dainavimą laikome pagrindiniu varikliu, motyvatoriumi. Dėl to, kad turime galimybę stovėti ant scenos, kasryt atsikeliame su šypsena ir nepaprastai džiugu, kad tai analogiškai veikia mūsų artimuosius.

- Palinkėjimas DELFI skaitytojams.

- DELFI skaitytojams norėtume palinkėti nebijoti ir ryžtingai siekti savo tikslų. Neeikvoti sukauptos energijos liūdesiui, pykčio liejimui ir verkšlenimui, verčiau atsistoti nusišypsoti ir kažką pakeisti. Visi tai galime, reikia tik patikėti. Stop the hate, stand up and make a change! (liet. stabdyk neapykantą, atsistok ir keisk).