Tuomet, dar būdama mokinukė, su draugėmis pasijuokiau iš jos „neišmanymo“, kas yra gražu ar įdomu. Tačiau prabėgus daug metų supranti, kokia ji vis dėlto buvo teisi. Aišku, neturime kalnų, kvapą gniaužiančių krioklių, akiai neįprastos egzotiškos gamtos ar smaragdinės jūros, tačiau tikrai neverta be jokios priežasties nuvertinti to, ką turime.

O turime daug. Štai, kad ir mūsų Kuršių nacionalinis parkas, tituluojamas, kaip vienas gražiausių pasaulio gamtos stebuklų, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. 98 km ilgio pusiasalis gali didžiuotis lankytinų vietų gausa. Tai vieta, kurioje turi visas galimybes patenkinti savo žingeidumą kultūros, meno ar gamtos mylėtojai.

Naglių gamtos rezervatas

Netoli Pervalkos esantis rezervatas užima 1680 ha plotą, kuriame stūkso nuostabaus grožio Vingio ir Agilos kopos. Vaikštinėjant 1100 m ilgio pažintiniu taku, besižavint nuo jo atsiverenčiais vėjo sukurtais keisčiausių formų ir gamtos „nuspalvoto“ kraštovaizdžio vaizdais, supranti, kad tai ištisa nuotraukų, galbūt tiksliau, atvirukų galerija.

Tenka pripažinti, kad Lietuvos gamta savo grožiu nė kiek nenusileidžia kitiems pasaulio gamtos stebuklams.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!