Lietuvoje ši diena minima jau antrus metus. Ta proga, susibūrę studentai žygiavo Laisvės alėja, pasipuošę raudonomis klounų nosimis ir nuoširdžiomis šypsenomis, traukdami miestiečių dėmesį ir skatindami juos prisijungti.

Renginio organizatoriai – Kauno kolegijos kultūros centro aktyvių studentų klubas ir VšĮ laisvalaikio ir sporto renginių organizatorius „Let’s Go“ prie akcijos pakvietė prisidėti ir kitas Kauno aukštąsias mokyklas.

Eisenoje dalyvavo keli šimtai raudonnosių. Akcijos iniciatoriai teigia, kad jų tikslas – skleisti šilumą ir įžvelgti šypsenas vaikų akyse. Visi kartu galime padaryti didelią šventę tiems, kurių dienos bėga tarp ligoninės sienų.

Po eisenos Kauno kolegijos studentai skubėjo į LSMUL Kauno kliniką, kurioje aplankė pacientus, dovanodami jaukų koncertą. Dainas atliko Kauno rajono choras „Božolė“. Vėliau žaidimų kambariuose praleista smagi popietė bendraujant ir žaidžiant su mažaisiais ligoniukais.

Renginio organizatoriai ir jos dalyviai po akcijos buvo kupini gerų emocijų ir vylėsi, kad ši akcija taps kasmetine ir sulauks dar didesnio gyventojų dėmesio bei palaikymo.