Kas tai per idėja? Kažkada seniai, berods „Jysk“ parduotuvėje, pamačiau nebrangią, akiai patrauklią taupyklę (iš esmės - paprastą skardinę su „urna“ monetoms mesti dangtelyje), kurią nusipirkau ir ji jau guli namuose bene porą metų. Ir va, dabar sumaniau ją panaudoti.

Esu didelis kavos gurmanas, kava mano kasdienybe tapo nuo 20 metų amžiaus, o jos vidutiniškai išgeriu 4-5 puodelius per dieną. Pusę mėnesio normos paprastai išgeriu namuose, bet toks jau tas mano charakteris (o gal giliai įaugęs įprotis?), kad kur kas labiau kavą mėgstu gerti bariukuose ir kavinukėse. Tiesa, ne visos kavos formos man patinka, beveik negeriu automatų pilstomos kavos, nemėgstu latte putų, nors šiaip balta kava paskutiniais metai sudaro apie 70 proc. viso raciono.

Žinia, baruose už kavą permokame smarkiai: tas pats puodelis kokiame nors viešojo maitinimo taške kainuoja apie 3,5-4 litus, o namuose jo kaina būtų…Dar nežinau, bet jau greitai sužinosiu. Įkainavome vieną kavos puodelį namų sąlygomis vienu litu. Nusipirkome kilogramą kavos ir…Dabar, kai geriame ją, iš anksto susimokame sau – į taupyklę).

Kilogramo kainą (keturių pakelių po 250 gr.), suprantama, žinome. Įdomu kiek surinksime įplaukų iš savęs kilogramui pasibaigus. Ir koks bus pelnas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!