Ne išimtis ir trečiadienį Vilniuje užfiksuotas automobilis, kurio vairuotoja vairavo transporto priemonę nenusivaliusi nuo jo sniego. Sniegas dengė ne tik transporto priemonės galinį valstybinio numerio ženklą, bet ir automobilio posūkių bei stabdžių žibintus. Minėta vairuotoja kėlė pavojų sau, vežamiems vaikams ir kitiems eismo dalyviams.

Policija atkreipia dėmesį, kad transporto priemonių vairuotojai privalo kelyje elgtis taip, kad nesukeltų pavojaus tiek sau, tiek kitiems eismo dalyviams. Žiemą vairuotojai turi skirti keletą minučių sniego ar ledo nuvalymui nuo automobilio, prieš įsėdant ir pradedant kad ir trumpo nuotolio kelionę. Pašalinti sniegą nuo automobilio svarbu ne vien paties vairuotojo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumui. Ant žibintų paliktas sniego sluoksnis ženkliai sumažina matomumą.

Primenama, kad prieš pradėdamas važiuoti vairuotojas privalo tinkamai ir iš anksto pasirūpinti transporto priemonės technine būkle. Valstybinio numerio ženklai turi būti švarūs (galiniai – apšviesti). Pajudėti iš vietos reikėtų tik tada, kai visiškai nuo sniego ir ledo nuvalyti automobilio stiklai, šviesos prietaisai, automobilio stogas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)