Į premjerą pakviesti žinomi krepšininkai, tarp jų ir Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis, taip pat kiti visuomenėje žinomi veikėjai.

Latvių kino kompanija „Platforma Film“ pasirašė sutartį su kino teatrų tinklu „Forum Cinemas“, ir nuo vasario 22 d. filmas „Svajonių komanda, 1935“ bus rodomas ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose - Vilniuje, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Panevėžyje.

Filmas „Svajonių komanda, 1935“ yra paremtas tikrais įvykiais, susijusiais su pirmuoju Europos krepšinio čempionatu Ženevoje. Latvijos pergalė buvo svarbi gairė Lietuvos krepšinio ateičiai, ir kitus du Europos čempionatus 1937 metais Rygoje bei 1939 m. Kaune laimėjo Lietuvos nacionalinė rinktinė. Prieškario Europos krepšinį valdė šios dvi Baltijos šalys.

Įdomus faktas, kad po Kaune vykusio čempionato finalo tarp Latvijos ir Lietuvos rinktinių tarp abiejų šalių kilo diplomatinis skandalas.

Latvijoje filmą „Svajonių komanda, 1935“ jau pamatė beveik 150 000 žiūrovų.

„Svajonių komanda, 1935“

1935 metai, Ženeva, Šveicarija. Krepšinis Europoje yra gan naujas, vis dar nelabai populiarus žaidimas, ir Ženevoje rengiamas Europos čempionatas – pirmas oficialus tarptautinis nacionalinių rinktinių turnyras senajame žemyne. Kiekviena komanda nori būti pirma, nori įrašyti savo vardus į sporto istoriją.

Latvijos rinktinės treneris Baumanis yra įsitikinęs, kad viskas yra įmanoma, jis mano, kad krepšinis gali tapti populiariu žaidimu, galinčiu suvienyti skirtingų pažiūrų bei interesų žmones. Jis tiki, kad visos Europos šalys yra vienodai svarbios ir lygiavertės, o laimės geriausias. Tačiau savo kelionėje jis greitai sužino, kad tiek triumfas, tiek ir pralaimėjimas yra žaidimo dalis. Baumanis susiduria su daug sunkumų, tačiau susilaukia netikėtos pagalbos iš jam artimiausių žmonių...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)