DELFI skaitytojų dėmesiui - „Прессбол“ 2012 metų publikacija.

Lietuvos verslininkas Vladimiras Romanovas kelerius pastaruosius metus investavęs pinigus į Minsko „MTZ-RIPO“, o vėliau - į „Partizan“ klubus, papasakojo apie Minsko miesto indėlį į klubo veiklą, kalbėjo apie santykius su Baltarusijos futbolo federacija (BFF), o taip pat komentavo „Partizan“ aistruolių iniciatyvą išpirkti klubą iš jo savininko.

- Gruodį ir sausį (Liudas) Rumbutis bandė surasti „Partizan“ klubui naujų rėmėjų. Palaikėte su juo ryšį?

- Bendravome telefonu. Kaip buvo sprendžiamas licencijavimo klausimas, jis prašė, kad aš laišku kreipčiausi į Baltarusijos federaciją ir paprašyčiau atidėti procesą. Lyg galėjo pasirodyti kažkokie rėmėjai - „Gazprom“ ar kažkas kiti. Bet „Partizan“ klubui licencijavimo atidėti neleido. Nežinau, gal žmonės džiaugėsi, kad vienu konkurentu tapo mažiau.

- Pasak BFF pirmininko pirmo pavaduotojo Sergejaus Safarjano, laišką jums siuntė pati federacija ir norėjo sužinoti jūsų poziciją dėl klubo ateities. O jūs neatsakėte...

- Kaip aš galiu atsakyti? Juk tai klubas ieškojo lėšų. Dar kartą sakau: ši istorija jau tęsiasi ne vienerius metus, o investicinės sutarties dėl statybų kaip nebuvo, taip ir nėra. Galų gale, 25 proc. „Partizan“ klubo priklauso miestui. Tegul Minsko valdžia bent paimtų globoti komandą miesto lėšomis, aprūpintų finansavimą. Jie to nepadarė. Klubas jiems buvo neįdomus.

- Pirmoje lygoje praėjusiais metais komanda žaidė už jūsų pinigus?

- Aš mokėjau. Ir visą laiką girdėjau, kad ateityje atsiras nauji rėmėjai, padės federacija. Bet matote - niekas neatsirado.

(...)

- Girdėjote, kad „Partizan“ klubo aistruoliai nori atkurti komandą, pateikti paraišką žaisti antroje lygoje?

„Jei objektyviai, ką gali jie - sirgaliai? Juokinga net kalbėti. Čia, man atrodo, kažkokie viešieji ryšiai“, - V. Romanovą cituoja „Прессбол“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)