Motociklų ir lengvųjų automobilių eismą prie pat Teatro aikštės esančioje gatvėje draudžiantis ženklas iš Žvejų į Turgaus gatvę sukančius vairuotojus palikdavo aklavietėje. Todėl dauguma vairuotojų jį ignoruodavo, taip formaliai pažeisdami kelių eismo taisykles (KET).

Dienraščiui „Klaipėda“ pasidomėjus apie šio kelio ženklo paskirtį, uostamiesčio kelių policijos Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Mindaugas Džermeika patvirtino, jog šia situacija bus pasidomėta.

Kaip paaiškėjo vėliau, šis ženklas iš tiesų buvo pastatytas ne pagal taisykles. Pasak pareigūno, taip atsitiko dėl to, jog neseniai kelio ženklų statymo mieste paslaugą perėmusi bendrovė neįsigilino į eismo planą šioje teritorijoje. Pagal schemą draudžiamasis ženklas turėjo būti pasuktas kitu kampu, o jo tikroji paskirtis – perspėti, jog lengviesiems automobiliams bei motociklams yra draudžiama įvažiuoti į pačią Teatro aikštę, o ne kirsti Turgaus gatvės ruožą.

„Peržiūrėjome schemą ir iš tiesų pastebėjome, jog ženklas yra ne tokioje pozicijoje, kokioje turi būti. Matyt bendrovė, kuri neseniai perėmė ženklų statymo paslaugą mieste nesuprato, kad šio ženklo padėtis yra svarbi eismui šioje teritorijoje“, - situaciją komentavo pareigūnas.

Pasak M. Džermeikos, bendrovė buvo įspėta, o ženklas šiuo metu yra pasuktas taip, jog atitiktų numatytą eismo planą ir nebekeltų klausimų vairuotojams.