Kaip dažnai, sėdėdami tvankiuose biuruose, svajojame kuo greičiau išvažiuoti atostogų, kuo toliau nuo kasdienių problemų, pasitikti naujas emocijas ir neužmirštamus nuotykius.

Tačiau kai ilgai lauktas poilsio laikas priartėja, mes patikime jį organizuoti turistinėms firmoms, kurios iš televizorių ekranų ir žurnalų puslapių žada mums parodyti visą pasaulį.

Mes tikime reklama ir džiaugsmingai mokame už tai, kad agentūra suorganizuotų mūsų atostogas. Tik štai - nusipirkę kelialapį, mes pasirenkame kelionę, kur viskas nuspręsta už mus: ką žiūrėti ir ką valgyti, kur vaikščioti ir kur nakvoti...

Juk turai, kaip ir bet koks kitoks produktas, orientuoti į vidutinį pirkėją.

O jei norite mėnesį kitą pagyventi Havanoje, kirsti Gibraltaro sąsiaurį, pavažinėti autostopu po Vokietiją? Ne veltui sakoma: jei nori padaryti ką nors gerai - pasidaryk pats.

Tai tinka ir kalbant apie keliones: niekas geriau už jus nežino, kaip norite praleisti atostogas. Vadinasi, jas reikia planuoti patiems. Ir tegu iš pirmo žvilgsnio tai atrodo labai sudėtinga, bet užtenka tik pradėti, ir suvoksite, kad tai visai nesunku.

Sudarykite kelionės planą. Apsispręskite, į kokią šalį norite patekti, panaršykite internete, raskite miestus ir įžymybes. Nuspręskite, kaip nukaksite iki ten, ir užsisakykite bilietus.

Tuomet pasirūpinkite nakvyne. Šiais dviem punktais reikia pasirūpinti dar iki tol, kol užsiimsite viza: bilietų ir viešbučio užsakymo iš jūsų pareikalaus konsulate. Kitas žingsnis - vizos gavimas. Ir štai ji - toji ilgai laukta kelionė.

Kaip nukeliauti?

Kelionės būdų yra daugybė.

Galima keliauti nuosavu automobiliu. Šis kelionės būdas populiarus Europoje (europiečiams pasisekė - jiems visur arti).

Galima keliauti autobusu. Tai sąlyginai pigus būdas, tačiau gan varginantis. Kartais keliaujama naktimis ir reikia miegoti autobuse, nėra rytinio dušo, erzina prastai veikiantis kondicionierius. O jau pasienio punktai autobusuose - atskira istorija.

Galima keliauti traukiniais. Ilgai ir brangu, tačiau yra savų pliusų: tokių peizažų nepamatysite nei iš lėktuvo, nei iš automobilio ar autobuso langų. Idealus kelionės būdas meditacijai ir pažinčiai su kraštu. Ne veltui kelionės traukiniu pastaruoju metu tokios populiarios, jas renkasi rašytojai arba dailininkai.

Galima keliauti lėktuvais. Pats paprasčiausias, greičiausias ir, ko gera, pigiausias būdas. Taip, praėjo tie laikai, kai lėktuvas buvo laikomas prabanga.

Kaip gi sutaupyti laiko ir pinigų kelionės metu?

Pirma, sekite specialius pasiūlymus. Oro linijos nuolat siūlo akcijas tam tikroms kryptims.

Antra, esti pigios oro linijos, kur kainos už skrydžius yra ženkliai mažesnės. Žinoma, čia iš karto reikia klausti, kodėl kainos tokios žemos. Pasirodo, dauguma įprastų oro linijų į bilieto kainą įskaičiuoja pietus, verslo klasės laukiamąją salę, ir dvidešimt kilogramų bagažo, nors pietūs lėktuve neverti tokių pinigų, papildomai mokėti už verslo klasę nori nedaugelis, ir ne visi tempia dvidešimties kilogramų lagaminą.

Tuo tarpu biudžetinės oro linijos tokių paslaugų neteikia.

Atkreipkite į tai dėmesį, jei turite bagažo - teks mokėti papildomai sumą, kartais net didesnę nei bilieto kaina.

Jei norite sutaupyti ir renkatės pigias oro linijas, pripraskite keliauti su mažu daiktu kiekiu ir vien tik rankiniu bagažu.

Pigios oro linijos taupo ir pardavimo biurų sąskaita. Bilietus galima nusipirkti internetu ir pasiimti su savimi atsispausdintas elektronines kopijas. Populiariausios pigios oro linijos Europoje - RyanAir, Blue1, Wizz Air, German Wings, EasyJet, AirBaltic.

Šį sąrašą galima tęsti be galo: kanadiečių CanJet ir WestJet, indų Air Deccan, Azijos Tiger Airways... Šiek tiek laiko internete - ir svajonių maršrutas paruoštas. Vertėtų ilgai nedelsti perkant bilietą: kuo artimesnė skrydžio data, tuo brangiau kainuos.

Bus tęsinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)