Produktai pagrindui:

1/2 stiklinės migdolų (arba graikinių riešutų),
1/2 stiklinės džiovintų datulių (jas irgi gerai šiek tiek pamirkyti), 1/4 šaukštelio jūros druskos.

Tortui:

1,5 stiklinės anakardžių (pamirkyti 8 valandas),
2 citrinos,
1 vanilės ankšties minkštimas (arba 1 šaukštelis vanilės ekstrakto), 1/3 stiklinės kokosų aliejaus (išlydyto),
1/3 stiklinės agavų nektaro arba tiršto sirupo,
1 stiklinė šaldytų aviečių (vasarą gali būti šviežios).

Kaip gaminti:

1. Geriausia iš vakaro pamerkti anakardžius.

2. Riešutus, truputį pamirkytas datules ir druską sutrinkite trintuvu, iki norimos konsistencijos. Tešla turi būti lipni, lengvai formuotis. Jei skystoka, dėkite daugiau riešutų ir datulių.

3. Sudėkite masę į apvalią kepimo formą, suplokite.

4. Nedideliame puode ištirpinkite aliejų su sirupu, neužvirinkite, tik vos pakaitinkite.

5. Visus komponentus tortui, išskyrus avietes, sutrinkite trintuvu. 2/3 masės sudėkite ant pagrindo.

6. Į likusią masę sudėkite avietes, sutrinkite. Sudėkite sluoksnį su avietėmis ant balto sluoksnio.

7. Pastatykite tortą į šaldymo kamerą ir palikite, kol sustings.

8. Tortą reikia išimti iš šaldymo kameros likus pusvalandžiui iki patiekimo.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)