Ši „Audi“ gamintojų technologija sudomino JAV specialistus ir jau spėjo pelnyti palankius specializuotų leidinių įvertinimus. JAV mokslo populiarinimo žurnalas „Popular Science” naująją sistemą pavadino „Ateities gaminiu”.

Specializuota elektroninių žiniasklaidos priemonių grupė „The Verge” naująją sistemą pavadino geriausia parodoje CES pademonstruota elektroninės automobilių technikos naujove.

Las Vegase pademonstruotos sistemos kūrimo darbai įžengė į aktyvių bandymų fazę. Sistemos įranga jau diegiama viename iš eksperimente dalyvaujančių Ingolštato daugiaaukščių garažų.

Veikiant šiai sistemai, automobiliai gali visiškai automatiškai įvažiuoti į požeminę ar kitokią stovėjimo aikštelę bei garažą ir manevruoti joje ieškodami stovėjimo vietos. Šią visiškai automatinio vairavimo funkciją vairuotojas turi įjungti pasitelkęs išmaniajame telefone įdiegtą aplikaciją. Jos pagalba belaidžiu WLAN tinklu į automobilį tiekiami centrinio stovėjimo aikštelės kompiuterio duomenys, navigacinė informacija ir automobilio valdymo komandos, nuvairuojančios transporto priemonę į optimaliausią stovėjimo vietą.

Šią centrinio kompiuterio ir automobilio sistemų komunikaciją papildo automobilio judėjimą stebintys stovėjimo aikštelėje išdėstyti lazeriniai jutikliai, skaitmeninis stovėjimo vietų žemėlapis su dinamine informacija apie šiuo metu laisvas stovėjimo vietas ir kita technologinė įranga. Savo ruožtu automobilio jutikliai taip pat stebi aplinką aplink automobilį. „Audi“ specialistai naudoja 12 specializuotų ultragarso jutiklių. Netrukus šis jutiklių parkas bus papildytas dar 4 specializuotomis vaizdo kameromis.

Šiuo metu „Audi“ bendrovė kuria ir daugiau automatinio vairavimo technologijų. Ateityje jos turėtų padėti vairuotojui įveikti eismo sp, savarankiškai įvairuoti automobilį į bet kokią tam tinkamą stovėjimo vietą ir net automatiškai pastatyti automobilį ankštame namų garaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)