„Metų apsišikimu“ A.Ramanauskas paskelbė frazę „Lietuva yra maža agrarinė valstybė“, kurios autorystė priklauso Andriui Mamontovui, virtualioje erdvėje išplatinusiam savo kreipimąsi, kuriame legendinis Lietuvis atlikėjas kvietė šalies gyventojus apsispręsti ir balsuoti prieš atominės elektrinės statybą.

„Nėra didelė nuodėmė suklysti net tokią nesąmonę pasakant. Žmogiška, - savo paskyroje rašo Algis Ramanauskas. - Kur kas blogiau yra toks klaidos nepripažinti, vaikiškai užsispirti ir toliau pūsti tą patį šūdo burbulą net ir po daugybinių paaiškinimų apie tai, kad Lietuvoje žemės ūkis ir miškininkystė tesudaro vos tris ar pan. proc. BVP“.

Kur kas daugiau dėmesio Algis Ramanauskas skyrė televizijos laidų vedėjui Andriui Rožickui, kurį paskelbė „Metų pavydžia žiurke“. Po ilgesnės pauzės vėl į televizijos eterį sugrįžęs A.Rožickas, matyt, gerokai sunervino A.Ramanauską, mat jam Lietuvos juodojo humoro tėvas skyrė žymiai daugiau dėmesio nei kitiems nominacijų nugalėtojams, išskyrus „Metų durniumi“ paskelbtą Artūrą Račą.

„Ambicingas niekalas su pistūsiais“, „Šūdų gaublį ridenantis vabalas“, „Šūdų bartukas“ – tai tik dalis „epitetų“, kuriais A.Ramanauskas „pamalonino“ A.Rožicką.

A.Ramanauskas A.Rožicką paskelbė „Metų pavydžia žiurke“. www.facebook.com nuotr.

Pats A.Rožickas, pakalbintas KLUBAS.lt, didelių emocijų nereiškė, tačiau susirūpino A.Ramanausko sveikata, pastebėjęs, kad „jam su galva negerai yra“.

Neseniai praūžusios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos konkurso vedėją taip pat gerokai nustebino A.Ramanausko prisiminimai, esą jis nepalankiai žiūri į vilniečius. „Kalba nesąmones – aš pats dabar gyvenu Vilniuje“, - sakė A.Rožickas, spėliojantis, kad galbūt tokią A.Ramanausko reakciją išprovokavo jo sugrįžimas į eterį. „Gal pavydi mano sugrįžimo į televiziją?“, - svarstė A.Rožickas. Pašnekovas tikino, kad pastaruoju metu su A.Ramanausku akis į akį nesusiduria, tačiau jei taip įvyktų, rankos jam nepaduotų.

Savo paskyroje populiariame socialiniame puslapyje A.Rožickas taip pat išliko santūrus, tačiau lankytojams užsiminus, kad jis socialinio tinklo erdvėse „apmėtomas“ nešvankiais žodžiais, A.Rožickas brūkštelėjo pora sakinių: „Ne ne, užkalnio rašliavos, kaip ir ramanausko psichopatijos proveržiai manęs nei glumina, nei stebina. Čia kaip einant pro durnyną išgirsti pro langą savo adresu kokią nesąmonę. Nesinori kartotis, bet „po**ui man tas bomžas“.