V. Zubernis kartu su dar penkiais asmenimis minimas IOC Etikos komisijos parengtoje ataskaitoje apie praėjusią vasarą kilusį bilietų į Londono olimpines žaidynes platinimo skandalą.

Primename, kad britų dienraščio „Sunday Times“ atliktas žurnalistinis tyrimas, aprėpęs kelias dešimtis valstybių, atskleidė galimai neteisėto bilietų perpardavinėjimo schemas ir mastą.

Oficialų tyrimą netrukus pradėjusios IOC Etikos komisijos ataskaitoje teigiama, kad dauguma atvejų įrodyti „Sunday Times“ žurnalistų mestų kaltinimų neįmanoma, tačiau įtarimai šešiems nacionalinių olimpinių komitetų atstovams pasitvirtino iš dalies arba visiškai.

Be V. Zubernio, į juodąjį sąrašą pateko po du Graikijos ir Maltos bei vienas Serbijos olimpinio komiteto pareigūnas.

IOC ataskaitoje taip pat pažymima, kad LTOK ir oficiali olimpinių bilietų platintoja Lietuvoje, agentūra „Baltic Clipper“ nusižengia ne pirmą kartą – papeikimą IOC buvo skyręs jau po 2010 metų Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių.

„Įvertinusi visus surinktus įrodymus, Komisija pastebėjo, kad, sutikdamas tenkinti trečiosios šalies, ketinusios bilietus perparduoti, interesus, ponas V. Zubernis nevykdė savo įsipareigojimų. Tapęs recidyvistu, V. Zubernis pažeidė IOC Etikos kodeksą ir susitarimus su Londono olimpinių žaidynių organizaciniu komitetu bei apjuodino olimpinio judėjimo reputaciją“, – rašoma IOC Etikos komisijos išvadose.

Nuo spalio LTOK prezidentės pareigas einanti Daina Gudzinevičiūtė DELFI teigė dar nemačiusi IOC ataskaitos ir neturinti jokios informacijos apie buvusio LTOK generalinio sekretoriaus nusižengimus.

„Kol kas nieko patikslinti negaliu. Užsienio ryšių skyriaus vadovei yra duotas nurodymas išsiaiškinti, kas ten yra. Tada galėsime kažką pakomentuoti“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Nei su V. Zuberniu, nei su tuomečiu LTOK prezidentu Artūru Poviliūnu DELFI trečiadienį ryte susisiekti nepavyko.

Primename, kad birželio mėnesį „Sunday Times“ pranešė, jog oficialaus bilietų pardavimo agento kelionių agentūros „Baltic Clipper“ atstovė Asta Žirlytė siūlė įsigyti bilietų juodojoje rinkoje, kuriuos ji teigė nuslėpusi.

Tuomet V. Zubernis BNS sakė, kad „neteisėtų veiksmų Lietuvoje tikrai nebuvo“, ir tokie atsakymai buvo išsiųsti žaidynių organizaciniam komitetui bei Tarptautiniam olimpiniam komitetui.

„Pirmas klausimas buvo, ar Lietuvos teritorijoje buvo parduoti bilietai ne Lietuvos piliečiams ir ar buvo parduota bilietų už Lietuvos teritorijos ribų. Atsakymas buvo neigiamas. Antras klausimas buvo, ar buvo vienam Lietuvos gyventojui parduota daugiau nei 20 bilietų į vienas varžybas. To taip pat nebuvo. Trečias klausimas buvo, ar buvo bilietai parduodami pagal galiojančią „Baltic Clipper“ ir žaidynių organizacinio komiteto sutartį. Taip, buvo pilnai laikomasi sutarties sąlygų“, - tuomet kalbėjo V. Zubernis.

V. Zubernis LTOK generaliniu sekretoriumi nebedirba nuo spalio. Tuomet pasikeitė visa LTOK vadovybė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)