„Ačiū Arūnui už atostogas. Pasirinkom Sharm el-Sheikh kurortą. Kaip ir visada viskas mūsų gyvenime, viskas buvo paskutinę minutę. O dar mano reikalavimai - vis ieškau geriausio... Iš pradžių planavau skirsti su abejomis dukromis, tačiau paskutinę minutę apsigalvojau ir skridau tik su vyresniąja Gabriele. Pabijojau mažąją Angelą į Egiptą vežtis", - pasakoja pailsėjusi ir į darbus pasiruošusi kibti V. Mauručaitė.

- Kodėl atostogoms išsirinkote Egiptą?

- Egiptas - nes šiuo metu ten tikrai šilta J Aš Egipte buvau pirmą kartą, Gabrielė jau trečią. Patiko jūra, saulė, tačiau kitą kartą greičiausiai rinksiuos atostogas kitur. Įdomu kartą pačiam pamatyti ir įvertinti, tikrai nesigailiu.

Kelionę rinkomės kelionių agentūroje. Kelionė buvo poilsinė - daug gulėjimo prieš saulę ir miegojimo su „viskas įskaičiuota“.

- Kokias pramogas išbandėte? Ką rekomenduotumėte kitiems važiuojantiems būtinai padaryti atvykus į Egiptą?

- Ruošėmės paviršiniam nardymui, tačiau paskutinė minutę aš palūžau, turiu fobiją gyliui ir vis tik atsisakiau šį kartą nardyti. Reikia save nugalėti, prisiekiau sau, kitą kartą bandyti susidoroti su ta fobija. Gabrielė kur kas drąsesnė, ji jau ne pirmą kartą nardė ir vis bandė mane įkalbėti. Po nardymo vis sakė - daug praradai, nes tai vienas gražesnių matytų vaizdų gyvenime. Taigi, kažko labai rekomenduoti tikrai negaliu. Tiesiog, gero poilsio.

- Ar buvo dalykų, kurie erzino?

- Na, kad ten daug kas kitaip, tai tikrai, sunku net nupasakoti. Jei netyčia ką pirkai ne pas tą pardavėją, o pas kitą ir vėl susitinki pirmąjį, būtinai išklausysi visą nepasitenkinimo tiradą, kad turėjai pirkti pas jį. Kitas dalykas, kuris itin mums užkliūdavo, tai jų visiškas atsipalaidavimas ir lėtas bet kokios problemos ar reikalo sprendimas. Šaukštelio prie kavos puodelio gali tekti palaukti ir gerą pusvalandį. Jau bandau įsivaizduoti kas būtų, jei čia Lietuvoje taip dirbtų aptarnavimo sferoje. Ir... higiena!!!!!!

- Daug kas pasakoja, kad Egipte viskas puiku, išskyrus maistą - sako, kad ne tik neskanu, bet ir apsinuodijimų pasitaiko. Ar susidūrėte su panašiomis problemomis?

- Na, maistas mums taip pat labai užkliuvo. Pirkome „viskas įskaičiuota“, tačiau, nieko nebūtumėm praradę, jei būtumėm pirkę kur kas mažesni paketą. Lyginau šias atostogas su atostogomis Graikijoj, Kretoje, iš ten grįžom laimingos ir labai sočios, o iš Egipto, galima būtų sakyti, tik laimingos. Ačiū Dievui, stipriai neapsinuodijom, tačiau, kad kiek kitaip organizmas reagavo į vietinį maistą, tai tikrai. Verta turėti su savimi vaistų, nors, esu girdėjus, kad būna dažnai atvejų, kai mūsų vaistai net nepadeda ir tenka kreiptis į vietinį gydytoją. Taip pat verta turėti priemonių nuo uodų įkandimo, jų buvo apstu ir teko pirktis vietinėj vaistinėj purškalą nuo uodų, kuris efektyviai veikė.

DELFI galerijoje - Viktorijos atostogos Egipte:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)