Šiuos seminarus vesti Menų spaustuvė pakvietė dvi Suomijoje žinomas ir ne vienerius metus kultūros vadybos srityje dirbančias prodiuseres Outi Järvinen ir Satu Tujunen.

Kultūros vadybos seminarų ciklo pirmąją dalį įvadine paskaita „Kultūros vadybos paradoksai“ pradėjo vienas geriausių šalyje kultūros vadybos teorijos žinovų Laimis Vilkončius, apžvelgęs Lietuvos kultūros politiką ir tai, kaip ji veikia kultūros sferoje dirbančiųjų kasdienybę, bei pristatęs kitų šalių kultūros administravimo praktiką.

Kitos dvi šių metų seminarų temos – „Self management“ ir „Audience development“ – kvies jaunuosius menininkus bei jų vadybininkus, išmokti naudotis konkrečiais vadybos teorijos įrankiais, pritaikyti juos savo praktinėje veikloje.

Prodiuserė Outi Järvinen kviečia į dviejų dienų (lapkričio 15 – 16 d.) mokymus tema „Mikro organizacijų vadyba“ („Self management“). Į šį mokymų bloką įeina temos, apimančios tarptautinę scenos menų vadybą ir administravimą, meno ir vadybos bendradarbiavimą, inovatyvių idėjų komercializavimą, tarptautiniai gerosios praktikos pavyzdžiai ir jų pritaikymo Lietuvoje galimybės.

Pirmoji seminaro diena bus skirta konkrečių vadybos įrankių vadybininkams ar individualiai veikiantiems menininkams aptarimui, į menų vadybą bus žvelgiama produkto gamybos, jo viešinimo ir tarptautinio bendradarbiavimo aspektu. Antrąją dieną bus analizuojamas strateginis planavimas, atsižvelgiant į kultūros ekosistemą ir menų vadybą.

Gruodžio 1- 2 dienomis Menų spaustuvėje menų vadybos profesionalė Satu Tujunen ves seminarus ir dirbtuves tema „Publikos plėtra“ („Audience development“).

Terminas „publikos plėtra“ apibrėžia bene visus veiksmus, atliekamus kultūros vadybos srityje. Terminas taip pat atspindi santykį su publika, kuris susiklosto per ilgą laikotarpį. Bet kaip visa tai suderinti? Ir kaip sukurti unikalią jūsų organizacijos komunikacijos žinutę? Šiame seminare bus ieškoma būdų, kaip sudominti ir kurti santykius su publika, naudoti prekės ženklą, rinkodaros ir komunikacijos priemones bei kūrybinį mąstymą.

Seminarai vyks anglų kalba. Numatomas seminarų laikas: 11.00 – 17.30 val. Daugiau informacijos ir registracija el. p. info@menuspaustuve.lt.

Seminarai mokami. Kainos – 80 Lt už 2 likusius seminarus (40/40 Lt), Menų spaustuvės rezidentams – 40 Lt (už 2 seminarus). Seminarų dalyviai gaus pažymėjimus, patvirtinančius apie išklausytą mokymų ciklą.

O. Järvinen jau seniai dirba kultūros vadybos srityje, turi patirties ir yra gerai žinoma šiuolaikinio šokio pasaulyje. Pastaruoju metu ji dirbo Helsinkyje, garsiojoje Kabelių gamykloje, įsikūrusio „Zodiak Center for New Dance“ prodiusere. Dabar – viena iš organizacijos „Arts Management Helsinki“ steigėjų. Ši nevyriausybinė organizacija specializuojasi kultūros vadyboje ir administravime, konsultuoja bei teikia kitas paslaugas menininkams.

S. Tujunen jau dešimtmetį dirba su įvairiais kultūros projektais, juos prodiusuoja. Ji turi verslo vadybos pagrindus, tačiau mano, kad tinkamai juos pritaikius kultūroje, galima pasiekti itin veiksmingų rezultatų. Šiuo metu S. Tujunen užima šiuolaikinio šokio trupės „Karttunen Kollektiv“ (Suomija) vykdančiosios direktorės pareigas.

Kultūros vadybos seminarų ciklą remia Kultūros ministerijos Kultūros specialistų kvalifikacijos tobulinimo projektų finansavimo programa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)